sreda, 27. decembar 2017.  20:07h
Pročitano 1516 puta

Usvojen budžet grada Pančeva za 2018. godinu

Odbornici Skupštine grada Pančeva usvojili su Budžet za 2018. godinu, a iznosi 5 milijardi 191 milion dinara. 

Kako je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika obrazložio, u pitanju je manji iznos od ovogodišnjeg budžeta Kako je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika obrazložio, u pitanju je manji iznos od ovogodišnjeg budžeta Pančevo.MOJKraj.rs

Kako je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika obrazložio, u pitanju je manji iznos od ovogodišnjeg budžeta, ali je razlog to što u ovom budžetu nema kreditnih zaduženja i nisu računati prihodi od kapitalnih transfera sa drugih nivoa vlasti za koje se očekuje da će stizati tokom godine. 

Imamo smanjenje prihoda po posebnim propisima. U toku godine očekujemo da se kako posebni, tako i kapitalni transferi odobravaju u međuvremenu, jer ćemo konkurisati kod različitih sekretarijata za sredstva za sufinasiranje u gotovo svim oblastima. Kod kapitalnih trasfera od međunarodnih organizacija finansiraće se povećanje energetske efikasnosti Hale sportova. Tu imamo povećanje od nekih pedesetak miliona dinara, kazao je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika.

Budžet je umanjen i za posebnu taksu za korišćenje parkinga, jer je ona sada izvorni prihod JKP „Higijena“. Živković je naglasio da u predlogu budžeta nisu uključeni krediti, ali u toku godine postoji mogućnost da se Grad zaduži kod poslovnih banaka. 

Videćemo da li ćemo tu mogućnost iskoristiti nekom odlukom o kreditnom zaduženju. Dobili smo pozitivan odgovor od Ministarstva finansija, nemamo prepreka, ali gledaćemo da finansiramo ne samo obaveze nego i investicije iz nekih drugih sredstava, objasnio je Predrag Živković.

Tokom 2018. godine očekuje se da će od prodaje zemljišta biti prihodovano više od 48 miliona koliko je planirano. 

Odbornici opozicije imala su primedbu na to kako u budžetu nisu precizirani prohodi od dobiti gradskih preduzeća, pitali su zašto još uvek nije završena ambulanta u Dolovu, zbog čega nije planirana kupovina novih autobusa, kao i kada će biti rekonstrukcija Ulice Dimitrija Tucovića.

 

0 maja vitman za govornicom

 

Maja Vitman, gradska menadžerka odgovorila je na ova pitanja.

Radovi na ambulanti u Dolovu se sprovode u predviđenom roku. Tu nema nikakvih kašnjenja. Odluka je i samog Doma zdravlja, a da bi se izašlo u susret svim sugrađanima u Dolovu, da se ne bi premeštali iz objekta u objekat, da ostanu sada tu gde jesu, dok se radovi ne završe. Što se tiče Ulice Dimitrija Tucovića, projektno tehnička dokumentacija je u izradi. Radovi se izvode na Potamiškom kolektoru i trenutno se radi na I fazi radova. Predviđena je i Druga faza, a kako ne bi trošili, nešto radili, pa onda to rušili. Naravno da će se uraditi Ulica Dimitrija Tucovića, svesni smo koliko je ona značajna za Grad, rekla je Maja Vitman.

Na poslednjem ovogodišnjem zasedanju odbornici Skupštine grada usvojili su i izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva za 2016. godinu, kao i izmene porgrama poslovanja za 2017. godinu, više gradskih preduzeća i ustanova kulture čiji je osnivač grad Pančevo.

Na današnjem zasedanju odbornici su za zaštitnika građana ponovo imenovali Jelenu Stojković Sokolović, a za njenog zamenika Dragišu Ćalića. 

 

0 glasanje skupstina pvo

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00