sreda, 27. decembar 2017.  14:27h
Pročitano 1145 puta

Uručeni paketići deci iz hraniteljskih porodica

Centar za socijalni rad u Pančevu nastavio je tradiciju uručivanja novogodišnjih paketića deci smeštenoj u hraniteljskim porodicama.

Deca su prvo pogledala pozorišnu predstavu nakon čega je usledilo uručivanje novogodišnjih paketića Deca su prvo pogledala pozorišnu predstavu nakon čega je usledilo uručivanje novogodišnjih paketića Pančevo.MOJKraj.rs

Svečanost je organizovana u Kulturnom centru u okviru koje su deca prvo pogledala novogodišnju predstavu, a zatim im je Deda Mraz uručio novogodišnje paketiće koje su obezbedili brojni donatori.

Podeljeno je 170 novogodišnjih paketića, od kojih je deset bilo i za decu koju su smeštena u Sigurnoj kući. 

Lidija Panajotović, pedagog u Centru za socijalni rad u Pančevu kaže da je današnji dan prilika da se svi zajedno podsetimo na to da ta deca postoje, da ona postanu vidljiva, i da se što veći broj ljudi priključi različitim akcijama pomoći i podrške deci i mladima u hraniteljskim porodicama ili Sigurnoj kući.

Oni su deo našeg sistema i mislim da ovaj današnji trenutak nije važan samo nama. I deci je posebno značajan, jer Grad i svi koji su pomislili na ovu decu, danas su, svojim prilogom, humanošću i donacijom obradovali naše mališane. Ovo je bila prilika da se sva braća i sestre iz mnogočlanih porodica nađu zajedno na istom mestu. Imamo situacije da su deca iz višečlanih porodica smeštena u različitim hraniteljskim porodicama u različitim mestima, a ovo je dan kada se svi okupe na jednom mestu. Vidite koliko je radosti i ushićenosti među ovom decom zbog ukazane pažnje. Svaki paketić ima ime i prezime, svaki paketić ima svoju priču, odgovarajuću igračku prema uzrastu, prema očekivanju i potrebama deteta, kaže Lidija Panajotović.

Od 2011. godine svečano uručivanje paketića organizuje se u Kulturnom centru Pančevo.

 

0 spisak donatora za paketice

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00