ponedeljak, 25. decembar 2017.  14:58h
Pročitano 943 puta

Prijem za porodice s trojkama

U Gradskoj upravi grada Pančeva tradicionalno je održan prijem porodica sa trojkama, koje su pozdravili gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov i Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalna pitanja.

U Gradskoj upravi grada Pančeva tradicionalno je održan prijem porodica sa trojkama U Gradskoj upravi grada Pančeva tradicionalno je održan prijem porodica sa trojkama Grad Pančevo

Prema podacima Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva u 2017. godini pet porodica sa teritorije grada Pančeva ispunjava uslove propisane Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritorije grada Pančeva, za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki ili četvorki svake kalendarske godine, nakon godine rođenja dece, do navršene desete godine života dece. To su porodice: Vasović-Žepša, Đokić-Radošević, Jezdimirović, Žarkov i Arambašić.

Ovo pravo grad finansijski podržava od 2010. godine, kada je to pravo prvi put utvrđeno Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva. U proseku svake godine ovo pravo ostvari po 15 dece, odnosno pet porodica, a iznos po detetu je 20.000 dinara, odnosno 60.000 dinara po porodici. Na taj način, Pančevo spada u retke gradove koji na ovakav način stimuliše porodicu i natalitet i pruža finansijsku pomoć. 

Prisutnima se obratio gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, koji je podsetio da je davanje pomoći porodicama sa trojkama regulisano Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva.

Ovo predstavlja jedno veliko zadovoljstvo, jer su deca budućnost. Iz te Odluke, upravo i proističu ova sredstva, tačnije 20 hiljada dinara po detetu, odnosno 60 hiljada po porodici, koja se dodeljuju na kraju svake godine. Ono što je isto važno, jeste da obezbeđujemo besplatne udžbenike i školski pribor za decu iz ovih porodica do završetka srednje škole. Nastavićemo sa ovim, ali i sa drugim socijalnim programima, jer grad Pančevo vodi računa o značaju podmlatka, kazao je Saša Pavlov.

U Pančevu se iz budžeta finansira i postupak vantelesne oplodnje, kao i sveukupne podsticajne mere u socijalnoj oblasti. To se između ostalog vidi i po predlogu Odluke o budžetu za 2018. godinu, gde se i pored smanjenih sredstava, socijalna davanja ne umanjuju, što pokazuje jednu jasnu opredeljenost lokalne samouprave usmerene na podršku i pomoć građanima Pančeva.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00