ponedeljak, 25. decembar 2017.  11:00h
Pročitano 1366 puta

U Dolovu i Deda Mraz redovno daje krv

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je sproveo dolovački ogranak Crvenog krsta u petak, 22. decembra, pojavio se lično i Deda Mraz.

Deda Mraz u Dolovu redovno daje krv u organizovanim akcijama pred Novogodišnje praznike Deda Mraz u Dolovu redovno daje krv u organizovanim akcijama pred Novogodišnje praznike N.Radonjin

Akcija je upriličena u velikoj sali zgrade dolovačke Mesne zajednice. Među davaocima dragocene tečnosti pojavio se i Deda Mraz. Popularni deka je i ranijih godina oko novogodišnjih praznika umeo da, između ostalih svojih aktivnosti, dođe i na akciju dobrovoljnog davanja krvi, a da nakon toga ode do osnovne škole i obraduje mališane. 

 

0 DOLOVAČKI DEDA MRAZ DAJE KRV.2

 

U ulozi ovog svetski poznatog deke već godinama se pojavljuje Aleksandar Golovinski, radnik dolovačke osnovne škole, koji je pored svojih mnogobrojnih obaveza i redovni davalac krvi.

 

0 DOLOVAČKI DEDA MRAZ DAJE KRV.3

 

Ovoga puta nije mogao da da dragocenu tečnost zbog prehlade, ali je svojom pojavom oraspoložio ekipu iz pančevačkog Zavoda za transfuziju krvi, kao i ostale dobrovoljne davaoce krvi.

Aktiv dolovačkog Crvenog krsta sprovodi akcije dobrovoljnog davanja krvi nekoliko puta godišnje, a svaki put se odazove više desetina meštana, među kojima ima i dosta mladih.

 

0 DOLOVAČKI DEDA MRAZ DAJE KRV.8

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00