petak, 22. decembar 2017.  09:12h
Pročitano 2099 puta

Čitalački maraton u dolovačkoj osnovnoj školi (FOTO)

Osnovna škola „Aksentije Maksimović“ iz Dolova priključila se nedavno pokrenutoj akciji pod nazivom „Čitalački maraton“, koja se pod pokroviteljstvom izdavačke kuće „Klett“ organizuje u 137 škola u Srbiji.

U školi u Dolovu održan je prvi „Čitalački maraton“ a plan je da se održava svakog meseca s ciljem da se deca podstaknu da čitaju s razumevanjem ali i da se podstaknu na pisanje U školi u Dolovu održan je prvi „Čitalački maraton“ a plan je da se održava svakog meseca s ciljem da se deca podstaknu da čitaju s razumevanjem ali i da se podstaknu na pisanje N.R.

Izdavačka kuća "Klett" pokrenula je akciju "Čitalački maraton" kao podrška srpskim piscima koji pišu za decu od 11 do 14 godina i podrška nastavnicima da podstaknu decu da čitaju sa razumevanjem. 

Ideja je da se pomogne nastavnicima da naprave čitalačke klubove u školama, da ih vode i da podstaknu decu da čitaju sa razumevanjem, da ih nauče da debatuju i da izađu iz onih okvira metodologije koja se primenjuje na časovima.

Povodom Dana bibliotekara, 13. decembra, u dolovačkoj osnovnoj školi održana je prva radionica ovog tipa. 

 

CITALAČKI MARATON.2

 

Učenici su sa svojom profesorkom srpskog jezija Natašom Jovanov-Dragosavac bili gosti bibliotekarki Snežane Brzovan i Jasne Filipov. 

Članovima Čitalačkog kluba podeljeni su romani koje su dobili na poklon upravo od izdavačke kuće "Klett". Planirano je da se ovakve radionice održavaju na mesečnom nivou. 

Cilj je da se deca podstaknu na pisanje, pa možda neko i krene u avanturu pisanja romana i konkuriše u nekom od narednih konkursa izdavačke kuće „Klett“ za neobjavljeni dečji roman.

 

CITALAČKI MARATON.3

Autor:  N. Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00