ponedeljak, 18. decembar 2017.  21:43h
Pročitano 1963 puta

NIS potpisao Memorandum o saradnji sa tri srednje škole iz Pančeva

Kompanija NIS u Pančevu potpisala je Memorandum o saradnji sa tri srednje škole iz Pančeva: Mašinskom školom, Tehničkom školom ’’23. maj’’ i Elektrotehničkom školom "Nikola Tesla" čiji je osnovni cilj unapređenje uslova za rad tih obrazovnih ustanova. 

Saradnja NIS-a i tri srednje škole iz Pančeva Saradnja NIS-a i tri srednje škole iz Pančeva NIS Gaspromnjeft

Svečanom događaju prisustvovao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, Miloš Blagojević, savetnik za prosvetu u Ministarstvu Vlade Srbije, Vladimira Gagića, direktora Bloka „Prerada“ u NIS-u, Snežana Lakićević, rukovodilac programa „Energija znanja“, rukovodioci sve tri škole, kao i predstavnici gradskog sekretarijata Pančeva za obrazovanje.

Prepoznajući značaj koji Rafinerija ima za Pančevo, NIS se opredelio za ulaganje u infrastrukturu škola koje su od interesa za poslovanje kompanije kako bi učenicima bilo omogućeno sticanje znanja i veština potrebnih na tržištu rada, ali ne samo za potrebe ove Kompanije već i za celokupnu procesnu industriju Srbije.

Vladimir Gagić, direktora Bloka „Prerada“ u NIS-u je ovom prilikom istakao da će dosadašnji razvoj i uspešno završena prva faza modernizacije Rafinerije i izgradnja MHC&DHT kompleksa i nedavno otvorena druga faza i izgradnja najmodernijih postrojenja za duboku preradu, rafinerijsku preradu NIS-a svrstati među najmodernije u svetu.

Ovakav razvoj moraju pratiti i odlično osposobljeni stručnjaci: hemijske, mašinske, elektrotehničke i ostalih profesija, a oni se mogu formirati i stasati u vrsne stručnjake samo u dobrom spoju teorijskih i praktičnih obuka u toku školovanja, istakao je Gagić. 

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je značaj investicija NIS-a u Pančevu poput projekta „Duboka prerada“ i izgradnja Termoelektrane-toplane čija realizacija je već počela.

Novi proizvodni kapaciteti otvoriće nove kanale zapošljavanja, a saradnja sa tri srednje škole u Pančevu je siguran put za obezbeđenje kvalifikovanih kadrova za rad na savremenim postrojenjima, rekao je Pavlov.

NIS već pet godina kroz korporativni program „Energija znanja“ ulaže u poboljšanje infrastrukture u školama širom Srbije u cilju stvaranja boljih uslova za obrazovanje i napredovanje dece, ali i obezbeđivanje kadrova neophodnih za dalji razvoj i napredak NIS-a. Kompanija je do sada kroz ovaj program uložila više od 5 miliona evra, potpisala 47 sporazuma sa domaćim i međunarodnim naučnim i obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu i stipendirala više od 90 studenata, od kojih se 20 uspešno radi u kompaniji. Zbog svojih višegodišnjih nastojanja da unapredi uslove za obrazovanje u Srbiji NIS je postao prva kompanija u Srbiji koja je za svoj doprinos razvoju obrazovanja dobila „Svetosavsku nagradu“.

Autor:  NIS
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00