sreda, 13. decembar 2017.  19:02h
Pročitano 2751 puta

Uručene nagrade i priznanja darovitim učenicima i njihovim mentorima - „Talenti 2017“

Učenike i učenice osnovnih, srednjih i muzičkih škola iz Vojvodine, koji su postigli vrhunske rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2016/2017. godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama.

Među nagrađenima su i pančevački đaci Među nagrađenima su i pančevački đaci www.vojvodina.gov.rs

Među nagrađenima je i 17 učenika iz Pančeva.

Specijalno nagrađeni učenici iz Pančeva su Danica Zečević i Marko Šušnjar, oboje za oblast nauke.

Diplome u oblasti nauke dobilo je petoro učenika iz Pančeva: Nikola Bulatović iz matematike, Jelena Cicvarić, Uroš Maleš, Ognjen Škrbić i Anja Šušnjar iz fizike. Iz oblasti tehnike nagrađen je Ilija Stražmešterov.

U oblasti umetnosti nagrađene su učenice Muzičke škole iz Pančeva: Mina Korać i Aleksandra Kinđić. Iz srpskog jezika nagrađena je Jelena Maslak.

Pohvale je dobilo šestoro đaka Muzičke škole “Jovan Bandur” iz Pančeva: Nikola Stojinov, Nevena Gavranović, Elizabeta Jagica, Aleksandar Franc, Milan Obradović i Mila Antić.

Među mentorima nagrađeni su: Mirjana Katić, Nataša Čaluković, Elizabeta Milošević Grafenštajn, Vera Stanojevski, Ivan Stanić, Dragica Tasić, Marijana Krstić, Mladen Stefanović, Jelena Đ. Popović i Marija Nikolić.

Svečano uručenje nagrada mladim talentima upriličeno je danas u centralnom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji učenici u oblasti nauke, tehnike, jezika i književnosti, likovne i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima.

Odlukom Pokrajinske vlade, ove godine je pet darovitih učenika dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 50 hiljada dinara, 72 učenika je dobilo diplome i novčane nagrade u iznosu 25 hiljada dinara, 78 mentora diplome i novčane nagrade od po 12 hiljada dinara, a dva orkestra i 93 učenika su dobili pohvale.

 

13122017 Svecana dodela nagrada Talenti 2017 8

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je poručio da su svi nagrađeni učenici naš ponos i da oni treba da budu uzor mladim ljudima, pohvalivši posvećenost njihovih mentora i roditelje koji su im bili velika podrška.

Ovi nadareni pojedinci pokazali su da su rad, trud i ambicija uz darovitost siguran put ka najboljim rezultatima. Mišljenja smo da je takve učenike potrebno nagraditi, dati im krila uz koje će lakše da lete, ponosno govoriti o njima i produbiti svest o tome da su oni ti koji predstavljaju našu zemlju, našu omladinu, na najbolji način.Njihovi mentori prepoznali su talenat i prekrojili ga. Potrebno je mnogo entuzijazma, ljubavi i energije da se nečiji talenat prepozna i oblikuje, otuda će danas i oni primiti nagrade, istakao je pokrajinski sekretar Batez i istakao da je ove godine dodeljeno naviše nagrada učenicima i mentorima od kada je ova nagrada ustanovljena.

 

13122017 Svecana dodela nagrada Talenti 2017 2

 

Pored Vladimira Bateza, deo nagrada je đacima koji su uz to dobili i specijalne diplome uručio prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. On je uz čestitke najboljim đacima u našoj pokrajini, ukazao na značaj izuzetnosti koju poseduju i koju su uspešno iskazali u ranoj mladosti, uputivši posebne pohvale mentorima i roditeljima koji su to prepoznali i podržali.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00