utorak, 12. decembar 2017.  11:34h
Pročitano 964 puta

Gradonačelnik osudio rušenje spomenika na Jevrejskom groblju

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najoštrije osuđuje vandalski čin koji se desio prošlog vikenda na Jevrejskom groblju u Pančevu prilikom kojeg je oštećeno više nadgrobnih spomenika. 

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najoštrije osuđuje vandalski čin koji se desio prošlog vikenda na Jevrejskom groblju u Pančevu Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najoštrije osuđuje vandalski čin koji se desio prošlog vikenda na Jevrejskom groblju u Pančevu

Ovo je isključivo čin vandalizma, a ne politički ili ideološki čin usmeren protiv Jevrejske zajednice, to je izuzetno važno za javnost da se zna, i počionioci će u skladu sa tim i biti procesuirani od strane nadležnih organa. Grad Pančevo je slobodan grad, otvorenog srca za sve, u kojem u miru i slozi i međusobnom poštovanju vekovima živi 26 nacionalnih zajednica i u kome svi složno šaljemo poruku da nećemo tolerisati nedela koja štete imovinu i nanose štetu spomenicima i kulturnoj i istorijskoj baštini Pančeva i svih njegovih građana. Zbog toga, ovakav čin mora biti najoštrije osuđen i poslata poruka svima da nijedno nedelo neće proći nekažnjeno, i da će vandalizam biti najoštrije osuđen u javnosti i u skladu sa zakonom , napominje gradonačelnik Saša Pavlov.

Gradonačelnik Pavlov pozdravio je brzu akciju pančevačke policije koja je odmah pronašla počinioce i protiv kojih će biti podnete krivične prijave.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00