utorak, 12. decembar 2017.  11:34h
Pročitano 334 puta

Gradonačelnik osudio rušenje spomenika na Jevrejskom groblju

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najoštrije osuđuje vandalski čin koji se desio prošlog vikenda na Jevrejskom groblju u Pančevu prilikom kojeg je oštećeno više nadgrobnih spomenika. 

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najoštrije osuđuje vandalski čin koji se desio prošlog vikenda na Jevrejskom groblju u Pančevu Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov najoštrije osuđuje vandalski čin koji se desio prošlog vikenda na Jevrejskom groblju u Pančevu

Ovo je isključivo čin vandalizma, a ne politički ili ideološki čin usmeren protiv Jevrejske zajednice, to je izuzetno važno za javnost da se zna, i počionioci će u skladu sa tim i biti procesuirani od strane nadležnih organa. Grad Pančevo je slobodan grad, otvorenog srca za sve, u kojem u miru i slozi i međusobnom poštovanju vekovima živi 26 nacionalnih zajednica i u kome svi složno šaljemo poruku da nećemo tolerisati nedela koja štete imovinu i nanose štetu spomenicima i kulturnoj i istorijskoj baštini Pančeva i svih njegovih građana. Zbog toga, ovakav čin mora biti najoštrije osuđen i poslata poruka svima da nijedno nedelo neće proći nekažnjeno, i da će vandalizam biti najoštrije osuđen u javnosti i u skladu sa zakonom , napominje gradonačelnik Saša Pavlov.

Gradonačelnik Pavlov pozdravio je brzu akciju pančevačke policije koja je odmah pronašla počinioce i protiv kojih će biti podnete krivične prijave.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 118.14 118.85 USD 96.32 96.90 CHF 100.63 101.24 SEK 12.03 12.10