ponedeljak, 11. decembar 2017.  21:14h
Pročitano 1661 puta

Bilingvalna nastava u školi Sveti Sava sada je redovni program

Gradsko veće Pančevo usvojilo je Informaciju o realizaciji projekta Vlade Vojvodine o uvođenju dvojezične nastave na srpskom i engleskom jeziku u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, u Osnovnoj školi Sveti Sava u Pančevu i vrtiću „Petar Pan“ PU Dečja radost.

Gradsko veće Pančevo   Gradsko veće Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Gradsko veće podržava i preporuku Tima za koordinaciju aktivnosti na uvođenju dvojezične nastave na srpskom i engleskom jeziku u PU „Dečja radost“ i osnovnim školama da se pri upisu dece u prvi razred OŠ „Sveti Sava“, deca iz predškolske dvojezične grupe iz vrtića Petar Pan zadrže u istom odeljenju.

Ovo je važno kako bi se sačuvao kontinuitet u dvojezičnom obrazovanju ovih učenika, i mogućnost njihovog uključivanja u dvojezično odeljenje od šestog razreda osnovne škole. Podsećam, ovo više nije pilot projekat, već je škola Sveti Sava postala bilingvalna škola. Prva generacija dece koja je počela da pohađa dvojezičnu nastavu sada su učenici petog razreda osnovne škole, rekla je mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Gradsko veće saglasno je da Grad Pančevo učestvuje na javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata koji se odnose na razvoj saobraćaja i putne infrastrukture, u cilju izgradnje saobraćajne signalizacije postavljanjem brzinskih displeja u naseljenim mestima. Pančevo će konkurisati s projektom „Glavni projekat saobraćajne signalizacije za obeležavanje zone škole OŠ „Vasa Živković“ u Pančevu. Vrednost projekta je 1.406.505 dinara, a Grad će sufinansirati projekat u iznosu od 450.000 dinara, što čini 32 odsto ukupne vrednosti.

Gradsko veće usvojilo je i Predlog zaključka o davanju saglasnosti za nastavak zakupa poslovnog prostora Rukometnom klubu "Dinamo", ali u drugim prostorijama. Rukometni klub Dinamo do sada je koristio prostorije u Žarka Zrenjanina 23, a od sada će koristiti prostorije u Žarka Zrenjanina broj 16.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00