nedelja, 10. decembar 2017.  08:42h
Pročitano 1443 puta

ŽMIG: „Mogu da neću! – Ljubav nije nasilje“ (FOTO)

Ženska mirovna grupa - Pančevo obeležila je „16 dana aktivizma“ organizovanjem akcija iscrtavanja stensila u dve srednje škole - Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi u Pančevu.

Ženska mirovna grupa - Pančevo obeležila je „16 dana aktivizma“ organizovanjem akcija iscrtavanja stensila u dve srednje škole - Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi u Pančevu Ženska mirovna grupa - Pančevo obeležila je „16 dana aktivizma“ organizovanjem akcija iscrtavanja stensila u dve srednje škole - Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi u Pančevu ŽMIG

Akcija u Tehničkoj školi „23. maj“ sprovedena je 29. novembra, u Poljoprivrednoj 8. decembra.

 

Poljoprivredna škola 2

 

Stensili se rade u cilju promocije kampanje Autonomnog ženskog centra pod nazivom "Mogu da neću" i radi obeležavanja 16 dana aktivizma, koji traju od 25.11. do 10.12.

„Mogu da neću! – Ljubav nije nasilje“ je slogan kampanje koja se realizuje uz podršku Fonda UN za suzbijanje nasilja nad ženama. Cilj je da se poveća svest mladih, prvenstveno devojaka, o nasilnim obrascima i osnaži ih da se suprotstave nasilju i ne pristaju na nasilje u partnerskim vezama.

 

tehnicka 4

 

U okviru kampanje pokrenut je sajt „Mogu da neću“. Sajt je prvenstveno namenjen srednjoškolkama i srednjoškolcima, sa interaktivnim sadržajima čiji je cilj povećanje informisanosti mladih o tome šta su diskriminacija, rodno zasnovano i seksualno nasilje, koje oblike može imati nasilje u partnerskim vezama, a šta su karakteristike zdrave veze.

Mladi takođe mogu saznati kome mogu da se obrate ako trpe nasilje, odnosno kako da podrže nekog ko je izložen nasilju.

 

tehnicka 3

 

Šta je rodno zasnovano nasilje i kako mu se suprotstaviti tema je novog sajta www.mogudanecu.rs koji je razvijen u okviru projekta prevencije Autonomnog ženskog centra „Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje“. Projekat se realizuje u 15 gradova u Srbiji u partnerstvu sa lokalnim ženskim nevladinih organizacijama.

tehnicka 5

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00