subota, 9. decembar 2017.  07:10h
Pročitano 1067 puta

Pančevački đaci na kampu u Kikindi

U Kikindi je juče počeo trodnevni kamp pod nazivom Multidisciplinarni pristup romanu Opasne veze Šoderloa de Lakloa.

Domaćin kampa je Regionalni centar za talente (RCT) „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde Domaćin kampa je Regionalni centar za talente (RCT) „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde RCT Dušan Vasiljev

Kamp će okupiti 45 učenika srednjih škola, polaznike kikindskog i Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva. 

Na kampu učestvuje 13 polaznika Regionalnog centra za talente iz Pančeva.

Domaćin kampa je Regionalni centar za talente (RCT) „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde.

Tokom trodnevnih predavanja učesnici kampa imaće priliku da književno delo „Opasne veze“, koje je dobilo i nekoliko ekranizacija, tumače iz ugla psihologije, književnosti, francuskog jezika, istorije i dramske umetnosti.

Prema rečima koordinatora RCT „Dušan Vasiljev“ dr Srđana Srdića, koje prenosi Focusmediapro, želja organizatora je da decu kikindskog i pančevačkog Centra okupe na jednom mestu radi njihove međusobne saradnje, kao i da vide koliko će ih data tema interesovati.

Polaznici oba Centra u okviru kampa moći će da saznaju više na teme poput „Kritika društva u Opasnim vezama“, „Scenska rešenja i prilagođenja u filmu Opasne veze“, „Opasne veze između Lakloa, Matavulja i Flobera“, „Struktura i dinamika književnih junaka u Opasnim vezama“. Predavanja će držati mentori zastupljenih naučnoistraživačkih oblasti Centra.

Pored predavanja, polaznici kampa imaće priliku da posete Narodni muzej u Kikindi, novootvoreni Muzej „Terra“ i pogledaju predstavu u Narodnom pozorištu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00