četvrtak, 30. jul 2015.  17:19h
Pročitano 1237 puta

Rezerve krvi u Pančevu stabilnije (FOTO GALERIJA)

Rezerve krvi svih krvnih grupa u Službi za transfuziju trenutno su na višem nivou nego što je to bilo pre nedelju dana. Količine su dovoljne za nesmetan rad Službe u narednih 5 dana.

Zalihe krvi stabilnije zahvaljujući humanosti davalaca Zalihe krvi stabilnije zahvaljujući humanosti davalaca Služba za transfuziju

Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije, kaže da su se građani Pančeva, Bele Crkve i drugih okolnih mesta odazvali na apele lokalnih elektronskih i pisanih medija i dali svoj doprinos u stabilizaciji rezervi krvi.

U prošlih sedam dana u organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, krv su dali stanovnici Bele Crkve, čak njih 112. Danas, u prostorijama Službe za transfuziju, krv su poklonili članovi pančevačkog fitnes kluba "Be Fit” u organizaciji Zorice Jovanović Ranković. Pozivu se odazvalo deset davalaca, rekla je dr Railić Ristovska.

I prethodnih dana krv su dali i davaoci koji su došli samoinicijativno, u proseku 10 do 15 davalaca krvi dnevno. Kako doktorka kaže, to je više nego što je uobičajeno za ovaj period godine. U međuvremenu dogovoreno je još nekoliko akcija dobrovoljnog davanja krvi.

U utorak, 4. avgusta, od 8 do 11 sati, krv će dati pripadnici Policijske uprave Pančevo, u prostorijama svoje Policijske uprave. U prostorijama HIP “Petrohemije” biće organizovane akcije davanja krvi 11. i 12. avgusta.

Svi zainteresovani koji žele da budu humani i pomognu lečenje teških bolesnika u Opštoj bolnici mogu da dođu do Službe za transfuziju i daju krv radnim danima od 7 do 15, a subotom od 8 do 13 časova. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00