nedelja, 3. decembar 2017.  10:55h
Pročitano 1635 puta

Učenica iz Dolova na radionicama u Kruševcu

Teodora Radonjin, učenica osnovne škole iz Dolova, učestvovala je u petak i subotu, 24. i 25. novembra na literarnim radionicama u Kruševcu, koje je upriličio tamošnji Kulturni centar.

Teodora Radonjin, učenica iz Dolova, čita svoju poeziju Teodora Radonjin, učenica iz Dolova, čita svoju poeziju T.R.

Teodora je učenica šestog razreda osnovne škole „Aksentije Maksimović“ iz Dolova. Bavi se pisanjem, pre svega pesama, a za neke od njih već je dobila i nagrade. Jedna od njih je treće mesto na prestižnom 25. kruševačkom festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“. Ona je ove godine na pomenutom festivalu učestvovala sa pesmom Selfi, na istoimenu temu, u konkurenciji mladih do 18 godina, a 1. aprila u kruševačkom Kulturnom centru uručena joj je i nagrada.

 

Otvaranje radionica

 

Poziv za radionice usledio je upravo za nagrađene učenike sa ovogodišnje „Zlatne kacige“. Kulturni centar Kruševac, koji stoji iza ovog internacionalnog festivala humora i satire, ima praksu da nagrađene učenike krajem godine još jednom ugosti na master klas radionicama. Ova institucija time daje dobar primer kako bi trebalo raditi sa mladim talentima i kako ih još više podstaknuti za dalji rad. 

Na ovogodišnjim radionicama učestvovalo je tridesetak dece i mladih iz raznih krajeva Srbije. Oni su podeljeni u dve grupe, grupa za karikaturu i strip i grupa koja se bavi literarnim stvaralaštvom, imali su po tri dvočasovne radionice sa svojim mentorima. Naša mlada sugrađanka učestvovala je u literarnim radionicama, koje su za temu opet imale pojam koji je sve prisutniji u našim životima, Selfi.

Teodora je napisala još jednu pesmu na zadatu temu, sa istoimenim naslovom, i opet privukla pažnju. Na kraju radionica učesnici su međusobno, uz pomoć mentora, birali najbolje pesme, a Teodorina je opet bila među tri najbolje. Ovaj uspeh još više dobija na težini ako se uzme činjenica da je Teodora tamo bila najmlađa, a na radionicama su učestvovali i srednjoškolci. 

 

Teodora čita svoju pesmu. 2

 

Na svečanosti zatvaranja radionica i dodeljivanja zahvalnica izloženi su nastali likovni radovi a pročitane su i tri najbolje pesme među kojima je i Teodorina pesma.

Iz kruševačkog Kulturnog centra već su najavili još jedno druženje na sličnim radionicama, početkom februara sledeće godine.  

 

Učesnici radionica i organizatori

 

Konkurs za sledeću kruševačku „Zlatnu kacigu“ već je otvoren sa temom „Škola“ za mlade do 18 godina i temom „Pregovori“ za odrasle.

Rok za slanje radova je 25. januar 2018. godine.

Pročitajte i pesmu koju je Teodora Radonjin napisala na radionici:

SELFI

Mnogo voli da se slika
jedan mali dečak Mika.
Kada uzme telefon od brata,
krišom ode i slika se iza vrata.

Mika ima drugaricu što se selfira,
i time njega jako nervira.
A onda nastaje borba teška,
čiji će selfi lepše da se smeška.

Često krene da plače od muke,
jer ga od selfija zabole ruke.
Rešio je selfi štap da nabavi,
i da se tako još bolje zabavi.

Potražio je od mame za slikanje pomagalo,
dobio preko leđa, jao što je zapomagao.
Mama je pozajmila štap od bake,
i tu prekinula Mikine selfi priče svake.

Autor pesme: Teodora Radonjin

 

Radionice

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00