četvrtak, 30. jul 2015.  16:53h
Pročitano 1675 puta

Traži se upravljač za park prirode “Ponjavica”

Gradsko veće grada Pančeva raspisalo je danas Konkurs za izbor upravljača parkom prirode “Ponjavica”. Konkurs je otvoren u narednih 20 dana.  

Konkurs za upravljača parkom prirode "Ponjavica" otvoren je u narednih 20 dana Konkurs za upravljača parkom prirode "Ponjavica" otvoren je u narednih 20 dana UG "Ponjavica"

Na konkursu mogu da učestvuju pravna lica ili preduzetnici osnovani za obavljanje poslova iz oblasti zaštite prirode, upravljanja prirodnim dobrima, odnosno čija je delatnost u bliskoj vezi sa tim poslovima i koje ima organizovanu Službu zaštite, unapređenja, promovisanja i održivog razvoja zaštićenog područja sa najmanje jednim zaposlenim licem na poslovima zaštite prirode, koje mora da ima VII stepen stručne spreme ili master studije biološkog, šumarskog, poljoprivrednog, ekološkog ili geografskog usmerenja, radno iskustvo od najmanje jedne godine, koje koordinira poslovima zaštite i monitoringa zaštićenog područja, obezbeđuje poštovanje režima i zona zaštite, obeležavanje područja, koordinira izradu planova upravljanja i godišnjih programa upravljanja, strateško planiranje, implementira odredbe prostornog plana.

Takođe, potrebno je da ima i čuvarsku službu, sa zaposlenim licima i to najmanje jednim čuvarem zaštićenog područja, koji mora da ima najmanje srednju stručnu spremu, jednu godinu radnog iskustva u struci i položen stručni ispit i da ispunjava propisane uslove za nošenje oružja i druge uslove utvrđene aktom upravljača kojim se uređuje organizacija čuvarske službe, koji kontroliše sprovođenje pravila unutrašnjeg reda u zaštićenom području i obavlja poslove čuvanja zaštićenog područja, u skladu sa članom 110. Zakona o zaštiti prirode.

Uz prijavu na konkurs od dokumentacije je potrebno dostaviti rešenje o upisu u Registar APR; fotokopiju Osnivačkog akta ili Statuta;  fotokopiju PIB obrasca; izjavu odgovornog lica da je upoznat sa obavezama upravljača zaštićenim prirodnim dobrima, propisanim Zakonom o zaštiti prirode Republike Srbije i drugim propisima i predlog plana upravljanja Parkom prirode "Ponjavica".

O podnetim prijavama odlučuje Gradsko veće grada Pančeva, na predlog komisije obrazovane posebnim rešenjem Gradonačelnika grada Pančeva.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva od Ljiljane Dražilov na telefon 013/308-842.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00