četvrtak, 30. novembar 2017.  23:07h
Pročitano 1566 puta

Predstavljeni projekti romskih udruženja iz Pančeva

Predstavljanje projekata “Moje pravo, moje zdravlje”, koje je realizovalo Udruženje građana “Impuls”i “Romska kuhinja”, koje je realizovalo “Demokratsko udruženje Roma Srbije” organizovano je danas u holu Gradske uprave Pančevo.

Jedan od projekata se tiče zdravstvene edukacije vezane za reproduktivno zdravlje, drugi je važan za očuvanje romske kulturne baštine u okviru kojeg su predstavljena stara tradicionalna romska jela Jedan od projekata se tiče zdravstvene edukacije vezane za reproduktivno zdravlje, drugi je važan za očuvanje romske kulturne baštine u okviru kojeg su predstavljena stara tradicionalna romska jela P.N.

Projekat je finansijski podržao Grad Pančevo, u okviru Lokalnog akcionog plana za Rome. 

Oba projekta veoma su značajna za romsku populaciju na teritoriji grada Pančeva. 

Jedan od projekata se tiče zdravstvene edukacije vezane za reproduktivno zdravlje, u okviru kojeg je aktivno učestvovala i direktorka Centra za socijalni rad u Pančevu - Sanja Patalov.

Drugi projekat je važan za očuvanje romske kulturne baštine. O projektima su govorili predstavnici oba udruženja. 

 

0 romkinje pvo

 

Promociji su pristvovali gradski većnik zadužen za socijalna pitanja u Pančevu, Milenko Čučković i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović.

Milenko Čučković je posebno istakao šta sve grad Pančevo realizuje kada je u pitanju romska zajednica.

Jelena Jovanović je pohvalila aktivnosti koje grad Pančevo realizuje kada je u pitanju romska zajednica i istakla da je veoma važan civilni sektor radi unapređivanja celokupnog društva.

Na promociji projekta gosti su imali priliku da degustiraju stara tradicionalna romska jela i da dobiju na poklon romski kuvar. 

 

0 romska kuhinja

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00