nedelja, 19. novembar 2017.  16:53h
Pročitano 1969 puta

"Dečji zeleni karavan" u reciklažnom centru u Omoljici

Na Dan ekoloških pokreta, u petak, 17. novembra, učenici osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz su posetila preduzeće Božić i sinovi i njihov reciklažni centar u Omoljici.

Učenici OŠ Bratstvo Jedinstvo iz Pančeva obišla su preduzeće za reciklažu Božić i sinovi Učenici OŠ Bratstvo Jedinstvo iz Pančeva obišla su preduzeće za reciklažu Božić i sinovi Ekopan

Poseta je organizovana zahvaljujući projektu “Manifestacija u oblasti zaštite životne sredine za 2017. godinu „Dečji zeleni karavan“, podržanom na konkursu Grada Pančeva, Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Deca su u preduzeću koje se bavi reciklažom električnog i elektronskog otpada videla gde završava njihov kompjuter kada se više ne koristi.

 

0 djaci obilaze kompaniju

 

Stalni napredak društva uslovljava ubrzani razvoj savremenih tehnologija što dovodi do sve veće proizvodnje i upotrebe različitih električnih uređaja i opreme bez kojih je svakodnevni život nemoguće zamisliti. Kada iz bilo kog razloga ova elektronska i električna oprema postane neupotrebljiva, pretvara se u opasan elektronski otpad o kome se treba pobrinuti. 

 

0 djaci zainteresovnao gledaju u masine

 

Često taj otpad završava na divljim deponijama gde ugrožava životnu sredinu, stoga je cilj ovog projekta unapređenje znanja, odnosno edukacija prvenstveno školske dece, učiteljica ali i šire zajednice-građana grada Pančeva o mogućnostima reciklaže elektronskog i električnog otpada, posebno kompjutera koje oni koriste svakodnevno, kao i organizovanje manifestacije posete preduzeću Božić i sinovi gde su na licu mesta videli proces reciklaže.

 

0 djaci u dvoristu omoljica

 

Projekat realizuje Udruženje građana “Ekopan” Pančevo.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00