petak, 17. novembar 2017.  22:26h
Pročitano 1118 puta

Odbornici usvojili treći rebalans budžeta grada Pančeva

Nakon što su odbornici većinom glasova na današnjoj sednici Skupštine usvojili predlog trećeg rebalansa budžeta Grada Pančeva za 2017. godinu, on iznosi blizu šest milijardi dinara.

Na današnjem zasedanju Skupštine razmatran je i treći rebalans grada Pančeva Na današnjem zasedanju Skupštine razmatran je i treći rebalans grada Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Na uvećanje sredstava uticali su najviše prihodi od poreza na zaradu, prenos apsolutnih prava, uplata dela dobiti gradskih preduzeća, kao i naknada za zaštitu životne sredine.

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika je obrazložio da su izvršene određene korekcije na prihodima i rashodima, određene prenamene kao i korekcije prema preporuci Državne revizorske institucije. Živković je posebno istakao da je najveće povećanje prihoda od poreza za zarade, daleko više od onog što je očekivano. 

 

0 peca zivkovic finansije

 

Nakon sprovedenih korekcija ovim rebalansom budžeta imamo uvećanje za 23.610.000 dinara, odnosno budžet grada Pančeva trećim ovogodišnjim rebalansom iznosi 5 milijardi i 948 miliona dinara, kazao je Živković.

Od kadrovskih tačaka na dnevnom redu je bilo imenovanje direktora Doma zdravlja Pančevo na četiri godine, a većinom glasova usvojen je predlog kadrovske komisije da to bude dosadašnji vršilac dužnosti dr Stojan Višekruna. Usvojene su i predložene promene među članovima više školskih odbora.

Odbornici su usvojili i Odluku da se raspiše konkurs za izbor direktora u JKP “Zelenilu”, zatim u JP Gradska stambena agencija i tri seoska komunalna preduzeća: “Vod-kom” Jabuka, “Omoljica” Omoljica i “Kombrest” Banatski Brestovac.

Na današnjoj sednici Skupštine usvojene su izmene programa poslovanja za više javnih komunalnih preduzeća. Reč je uglavnom o usaglašavanju sa rebalansom budžeta, koji je takođe danas usvojen. 

Odbornici su prihvatili i predložene izmene plana za postavljanje bilborda, pa će grad u narednom periodu dobiti i četiri nova - dva kod kružnog toka u Ulici Moše Pijade, jedan na raskrsnici ulica Svetozara Šemića i Dimitrija Tucovića i jedan u Ulici Moše Pijade posle raskrsnice sa Ulicom Stevana Šupljikca.

S obzirom da JP Urbanizam zvanično postoji od septembra, još uvek se donose i Odluke kojima se detaljnije uređuje nadležnost novog preduzeća, pa su u skladu s tim odbornici dali saglasnost na Statut Javnog preduzeća “Urbanizam”, na nacrt izmene Plana za postavljanje pokretnih objekata i uređaja i bankomata na površinama javne namene, kao i na Nacrt Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za područje Severne industrijsko-poslovne zone u Pančevu.

 

0 skupstina prisutni u sali

 

Odbornici su danas usvojili i Lokalni antikorupcijski plan Pančeva za period od 2017 do 2020. godine, kao i Akcioni plan grada Pančeva za prevenciju i zaštitu od diskriminacije 2017-2018.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00