petak, 17. novembar 2017.  07:40h
Pročitano 1163 puta

Zakazana Skupština grada: odbornici o trećem rebalansu budžeta

Naredna 17. Sednica Skupštine grada Pančeva biće održana danas od 10 časova.

Sednica skupštine grada Pančeva počeće u 10 sati Sednica skupštine grada Pančeva počeće u 10 sati Pančevo.MOJKraj.rs

Na dnevnom redu će se, između ostalog, naći Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2017. godinu, Predlog odluke o izmeni Odluke o zaduživanju grada Pančeva za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, Predlog odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama. 

Reči će biti i o izmenama i dopunama odluke o održavanju čistoće i upravljanju otpadom i davanju na korišćenje opreme za održavanje travnatih površina Javnom komunalnom preduzeću Zelenilo Pančevo.

Gradski budžet za 2017. godinu, nakon trećeg rebalansa trebalo bi da bude uvećan za 35 do 40 miliona dinara, i iznosiće blizu šest milijardi. Na uvećanje sredstava uticali su najviše prihodi od poreza na zaradu, prenos apsolutnih prava, uplata dela dobiti gradskih preduzeća, kao i naknada za zaštitu životne sredine. Rebalans budžeta prošle nedelje usvojili su članovi Gradskog veća, a sada će se o njemu izjašnjavati i odbornici.

Pred odbornicima će se naći i predlog Lokalnog antikorupcijskog plana Pančeva za period od 2017 do 2020. godine, kao i Izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja grada Pančeva za 2016. godinu.

Od kadrovskih tačaka na dnevnom redu će biti imenovanje direktora Doma zdravlja Pančevo na četiri godine, a prema predlogu kadrovske komisije to je dosadašnji vršilac dužnosti direktora dr Stojan Višekruna, kao i promene među članovima više školskih odbora.

Pred odbornicima će se naći i Odluka da se raspiše konkurs za izbor direktora u JKP “Zelenilu”, zatim u JP Gradska stambena agencija i tri seoska komunalna preduzeća: “Vod-kom” Jabuka, “Omoljica” Omoljica i “Kombrest” Banatski Brestovac.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Komentari  

0 #1 VALENTINA STAJIĆ 16-02-2018 16:23
Molim vas ,poštovani,da budem obaveštena o zakazivanju tj održavanju sednice Skupštine Grada Pančeva ,jer sam upisana kao stalni i redovni pratilac skupštine u njenom stalnom radu ,odnosno zasedanju.
S poštovanjem !
Unapred zahvalna : Mr . Valentina Stajič , telefon za sva obaveštenja 013 /372360 ! Molbu proslediti Predsedniku Skupštine Grada Pančeva : Gospodinu Tigranu Kišu i sekretaru Skupštine !
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00