nedelja, 12. novembar 2017.  10:40h
Pročitano 1293 puta

Ambasadorka Makedonije i ministar za rad obišli Jabuku, Sigurnu kuću u Pančevu i Plandište

Ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovski Tipko i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetili su juče Jabuku, Sigurnu kuću u Pančevu i Plandište.

Ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovski Tipko i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetili su juče Jabuku Ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovski Tipko i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetili su juče Jabuku MZ Jabuka

Dočekali su ih gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, predsednik Skupštine MZ Jabuka Slobodan Ilić, predsednik nacionalnog saveta Makedonaca Borče Veličkovski i predsednik Udruženja Makedonaca "Ilinden" Dobre Trajkovski. Ovoj poseti su prisustvovali i državni i gradski funkcioneri.

U Jabuci živi najveći broj Makedonaca, što pokazuje primer uspešne saradnje makedonske nacionalne zajednice, svih stanovnika i lokalne vlasti, a ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovski Tipko kaže da i kroz ovu posetu mogu da iskažu da je makedonska nacionalna zajednica najčvršći most koji povezuje lokalne nivoe, nacionalne nivoe, kao i makedonsku nacionalnu zajednicu koja živi i radi u Jabuci.

Ministar Zoran Đorđević je rekao da bi, kada smo na zajedničkom putu ka EU, trebalo da iskoristimo ono što nam pružaju pretpristupni fondovi i zajednički za njih da apliciramo. On je naglasio da dobijamo pohvale Evropske unije za politiku koju Srbija sprovodi prema manjinama.

Lokalna samouprava je posvećena unapređenju politike nacionalnih manjina i razvoju svih prava, kako ljudskih, tako manjinskih i rodnih, rekao je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Pančevo to pokazuje kroz sprovođenje velikog broja projekata, pre svega pomoći i dobre saradnje sa nacionalnim manjinama saveta Makedonske nacionalne manjine sa makedonskim udruženjima sa teritorije grada Pančeva, ali i učestvovanjem projektima sa nivoa republike, pokrajine, kazao je gradonačelnik Saša Pavlov.

 

0 mz jabuka

 

Dvoje visokih zvaničnika su zatim posetili Sigurnu kuću u Pančevu, gde su naglasili da je borba protiv porodičnog nasilja uslov za bolje društvo. Trenutno u Sigurnoj kući boravi šest žena i četvoro dece.

Posle Jabuke ambasadorka Makedonije u Srbiji i ministar Đorđević posetili su Plandište, gde su sa građanima razgovarali o rodnoj ravnopravnosti i istakli da će se i ubuduće zalagati za bolji položaj žena u Srbiji.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/MZ Jabuka
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00