četvrtak, 9. novembar 2017.  11:25h
Pročitano 1215 puta

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata romske nacionalnosti

Pokrajinska vlada i Kancelarija za inkluziju Roma upriličili su u utorak, 7. novembra u Vršcu svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata romske nacionalnosti za školsku 2017/2018. godinu. 

Stipendije je dobilo 20 studenata i studentkinja romske nacionalnosti studijskog programa za obrazovanje vaspitača na romskom jeziku na Visokoj školi strukovnih studija za  vaspitače „Mihailo Palov“ u Vršcu Stipendije je dobilo 20 studenata i studentkinja romske nacionalnosti studijskog programa za obrazovanje vaspitača na romskom jeziku na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ u Vršcu Visoka škola za vaspitače Vršac

Stipendije su uručene u prostorijama Visoke škole, a dobilo ih je 20 studenata i studentkinja romske nacionalnosti studijskog programa za obrazovanje vaspitača na romskom jeziku na Visokoj školi strukovnih studija za  vaspitače „Mihailo Palov“ u Vršcu.

Imajući u vidu činjenicu da je stvaranje visokoobrazovanog kadra za romski jezik od suštinskog značaja za očuvanje identiteta romske zajednice na ovim prostorima, Kancelarija za inkluziju Roma je u svoj plan i program i ove godine uvrstila finansijsku podršku studentima ovog smera.

 

Ugovori Vrsac

 

Ugovore je studentima svečano uručila poslanica u Skupštini AP Vojvodine, Jelena Jovanović. Uručenju ugovora za stipendije studentima romske nacionalnosti prisustvovala je,  pored direktorke škole Visoke škore, dr Jelene Prtljage, i Pava Novakov Čabrilovski, predsednica Saveta za integraciju Roma u Vojvodini. 

Nakon oficijelnog dela, usledio je neformalni razgovor, tokom kog su studenti naglasili značaj studiranja na maternjem jeziku i ukazali na veliku podršku koju dobijaju od strane Visoke škole i Kancelarije za inkluziju Roma, kao i na veoma dobru saradnju sa profesorima i kolegama na Visokoj školi. 

 

0 jelena jovanovic u vrscu

 

Zadovoljna utiscima, pokrajinska poslanica Jelena Jovanović prenela je romskim studentima da se ovih dana očekuju rezultati napora koji se ulažu da se, u okviru projekta Unapređivanje mogućnost za integraciju i obrazovanje Roma u Srbiji, pospeši zapošljavanje mladih Roma i reintegracija povratnika. 

Projekat sprovodi Predstavništvo Fonda za obrazovanje Roma kroz stažiranje u predškolskim ustanovama u AP Vojvodini studentima Romima koji su diplomirali u na Visokoj školi u Vršcu. Jelena Jovanović je naglasila da je ono što je takođe važno da nakon stažiranja dođu do posla. Krajnji cilj jeste da se romskim studentima po diplomiranju omogući zapošljavanje.

 

0 vrsac ugovori

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00