sreda, 8. novembar 2017.  18:30h
Pročitano 1274 puta

Na svečanoj sednici Skupštine uručene Novembarske nagrade

Prigodnim kulturnim programom i uručivanjem Novembarskih nagrada ovogodišnjim dobitnicima u Pančevu je danas obeležen Dan grada.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Tigran Kiš uručili su Novembarske nagrade ovogodišnjim laureatima – Žozefu Lončaru i Mihajlu Joviću Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Tigran Kiš uručili su Novembarske nagrade ovogodišnjim laureatima – Žozefu Lončaru i Mihajlu Joviću Vladimir Đurđević

Program u Kulturnom centru počeo je himnom “Bože pravde” u izvođenju Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva kojim diriguje mr Vera Carina.

 

IMG 20171108 121028

 

Nakon toga obratio se gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov koji je naglasio da je danas pravi dan da izvesti prisutne o aktivnostima lokalne samouprave i rezultatima u prethodnih godinu dana.

Po mnogo čemu smo primer dobre prakse među svim lokalnim samoupravama. Od prošlog Dana grada do danas izabrani smo za najbolje u više oblasti. Radimo na stvaranju pogodnog privrednog ambijenta što je utemeljeno i u Strategiji razvoja Grada Pančeva. Severna poslovna zona potpuno je opremljena i spremna za investitore, kazao je Sasa Pavlov.

On je istakao i da su značajne investicije izgradnja Potamiškog kolektora i vodosnabdevanje severnih sela, ali i najavio dolazak prvog direktnog stranog investitora u Pančevo, kao i nastojanja da Pančevo postane univerzitetski grad.

Ostvaruje se san svih nas Pančevaca, i stanovnika južnog Banata da bude urađena i rekonstrukcija internog odeljenja Opšte bolnice, kazao je Pavlov.

Gradonačelnik je istakao da lokalna samouprava neprekidno radi na tome da se investicije mogu lakše realizovati, a govorio je i o važnosti investicija za Pančevo i koliko one utiču na smanjenje nezaposlenosti.

U nastavku prigodnog kulturno-umetničkog programa PSCPD otpevalo je nekoliko pesama duhovne muzike, a Tamburaški orkestar Pančeva, Mihajla Jovića izveo je splet kola.

Glumac Milenko Pavlov govorio je stihove Mike Antića „Vojvodina“, a glumica Sofija Juričan poemu “Ako” Radjarda Kiplinga.

Ženska grupa pevača KUD NIS “Stanko Paunović” Pančevo, pod rukovodstvom dr Sonje Ranković, etnomuzikologa, predstavila se spletom tradicionalnih pesama, a Pančevcima se predstavilo i Akademsko Kulturno umetničko društvo Univerziteta u Beogradu "Španac".

 

0 Akademsko drustvo Spanac

 

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Tigran Kiš uručili su Novembarske nagrade ovogodišnjim laureatima – Žozefu Lončaru i Mihajlu Joviću.

Žozefu Lončaru priznanje se dodeljuje za doprinos i uspehe u oblasti privrede, a Mihajlu Joviću za doprinos u oblasti obrazovanja i pedagoškog rada.

Žozef Lončar je jedan od pionira marketinga na prostoru nekadašnje Jugoslavije, osnivač marketinške Agencije Mark-Plan i izdavač Taboo magazina.Mihajlo Jović je nastavnik u Muzičkoj školi “Jovan Bandur” u Pančevu i osnivač Tamburaškog orkestra Pančeva koji postoji od 2014. godine.

Žozef Lončar se obratio u ime dobitnika i izrazio veliku zahvalnost na ovom priznanju od svog grada, jer kako je kazao, ne postoji nijedan marketinški poslanik na prostoru cele bivše Jugoslavije koji je ovakvo priznanje dobio u svom rodnom gradu.Zbog toga sam doneo odluku da ukupan iznos novčane nagrade usmerim u Fondaciju „Pančevo – Dioptrija optimizma“ i da se u dogovoru sa gradonačelnikom, sugrađaninom naše varoši, podigne Dom privrednika, kazao je Lončar.Lončar je takozvani marketinški projekat ove inicijative predao gradonačelniku Pančeva danas na Svečanoj sednici Skupštine grada Pančeva.

 

0 zozef drzi govor

 

Mitrovdan se obeležava kao Dan grada Pančeva u znak sećanja na 8. novembar 1918. godine kada je srpska vojska pod vođstvom kapetana Petra Aračića oslobodila grad od Austrougara i pripojila ga matici Srbiji.

Autor:  V.J.P.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00