sreda, 8. novembar 2017.  05:58h
Pročitano 2517 puta

Danas je Dan grada Pančeva

U Pančevu se danas obeležava Dan grada.

Danas je Dan grada Pančeva Danas je Dan grada Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Mitrovdan se obeležava kao Dan grada Pančeva u znak sećanja na 8. novembar 1918. godine kada je srpska vojska pod vođstvom kapetana Petra Aračića oslobodila grad od Austrougara i pripojila ga matici Srbiji.

Danas, na Dan grada Pančeva, kao i svakog 8. novembra, u 12 sati u Kulturnom centru, biće održana svečana sednica Skupštine grada na kojoj će biti uručene Novembarske nagrade ovogodišnjim laureatima.

Prema odluci Komisije ovogodišnji dobitnici su Žozef Lončar i Mihajlo Jović, a nagrade će im uručiti gradonačelnik Saša Pavlov.

Žozefu Lončaru priznanje se dodeljuje za doprinos i uspehe u oblasti privrede, a Mihajlu Joviću za doprinos u oblasti obrazovanja i pedagoškog rada.

U okviru obeležavanja Dana grada Pančeva programom za danas predviđeno je i polaganje venaca, u 10 časova, na starom pravoslavnom groblju kod spomenika postradalim borcima u Prvom svetskom ratu. Venac će u ime grada Pančeva položiti predsednik Skupštine Tigran Kiš.

U Dvorani Apolo u 18 sati biće izvedena pozorišna predstava “Ne oklevaj! Improvizuj!” Srđana Karanovića. Praznično veče obeležiće “Gala koncert” beogradskog Narodnog pozorišta u dvorani Kulturnog centra u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00