sreda, 1. novembar 2017.  22:51h
Pročitano 1021 puta

Završena obuka za pedagoške asistente

Dom za decu i mlade bez roditeljskog staranja "Spomenak"  bio je 30. i 31. oktobra domaćin obuke namenjene pedagoškim asistentima koji će za koji dan ući u pančevačke škole, u okviru projekta "Uz malu pomoć prijatelja".

Osnovni zadatak 32 pedagoška asistenta biće da u narednih 6 meseci pomažu učenicima iz rizičnih grupa da završe školovanje Osnovni zadatak 32 pedagoška asistenta biće da u narednih 6 meseci pomažu učenicima iz rizičnih grupa da završe školovanje Dom Spomenak

Cilj ovog projekta je prevencija ranog napuštanja školovanja. 

To je oblast koja je nama dobro poznata, budući da na tome svakodnevno radimo sa štićenicima Doma, a i u našem Savetovalištu za decu i mlade. Upravo zbog tog našeg iskustva, izabrani smo za partnere na ovom projektu, saopšteno je iz Doma Spomenak.

U toku obuke i predstavnici Doma su imali priliku da sa pedagoškim asistentima podele svoja iskustva u radu, i daju doprinos njihovoj pripremi za rad sa decom koja su u riziku od ranog napuštanja škole.

Edukatore i pedagoške asistente posetila je i mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, i poželela prisutnima uspeh u radu. Tom prilikom su asistenti potpisali svoje ugovore.

 

1 edukatori 1 spomenak

 

U okviru realizacije projekta "Uz malu pomoć prijatelja", potpisani su ugovori sa 32 pedagoška asistenta, koji su završili obuku. Osnovni njihov zadatak biće da u narednih 6 meseci odnosno do kraja školske 2017/2018. godine pomažu učenicima iz rizičnih grupa da završe školovanje. 

Pedagoške nastavnike obučavali su specijalni pedagozi Doma za decu "Spomenak" i profesori iz Tehničke škole "23. maj", koja je 2014. godine sprovela sličan projekat čiji je cilj bio sprečavanje osipanja dece iz obrazovnog sistema Srbije.

Projekat "Uz malu pomoć prijatelja" finansira EU, a partner Gradu Pančevu je Dom za decu bez roditeljskog staranja "Spomenak". 

Grad Pančevo jedan je od prvih gradova u Srbiji koji će u toku projekta razraditi i usvojiti sistem praćenja ove dece i pripremiti Akcioni plan za unapređenje obrazovanja.

Autor:  Dom Spomenak
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00