četvrtak, 19. oktobar 2017.  18:55h
Pročitano 772 puta

Gradsko veće dalo saglasnost za učešće na konkursima

Članovi Gradskog veća na današnjem zasedanju dali su saglasnost da Pančevo učestvuje na Konkursu za sufinansiranje projekata izrade Strategije privlačenja investicija do 2020. godine. 

Grad Pančevo konkuriše za sredstva za izradu Strategije za privlačenje investicija, kao i za nastavak projekta za upravljanje imovinom u programu "Exchange 5" Grad Pančevo konkuriše za sredstva za izradu Strategije za privlačenje investicija, kao i za nastavak projekta za upravljanje imovinom u programu "Exchange 5" Pančevo.MOJKraj.rs

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekata kojim bi lokalne samouprave trebalo da izrade Strategije za privlačenje investicija. Ivana Gajan iz Sekretarijata za privredu podsetila je da je privlačenje investicija deo važeće Strategije razvoja grada.

Predloženi projekat je u vrednosti od milion i po hiljada dinara, od čega bi od Pokrajinskog sekretarijata bilo zatraženo 700 hiljada dinara, a grad bi sufinansirao sa 800 hiljada dinara. Donošenjem ovog dokumenta, bili bismo među prvim gradovima koji bi imao ovako važan strateški dokument, rekla je ona.

Gradsko veće dalo je saglasnost i na učešće Pančeva u programu "Exchange 5" za nastavak projekta upravljanja imovinom, ali bi ovoga puta bio realizovan u saradnji sa Zrenjaninom. Tatjana Medić iz Odeljenja za projekte objasnila je da je rezultat za Grad Pančevo izrada elaborata o poslovnom prostoru.

To znači da uđemo u finansijsko upravljanje našom imovinom, da pribavimo geodetske snimke koji su nam potrebni za etažiranje objekata, i ono što je jako važno, i što skoro nijedan grad u Srbiji nije počeo da radi, to je kartiranje i upis dela komunalnih podzemnih mreža u katastar, što je jako važno i za vodovod i za kanalizaciju i za druge mreže, rekla je Medić.

Članovi gradskog veća dali su saglasnost na predložene cene boravka dece na Divčibarama, koja je ostala nepromenjena, a usvojen je i izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za devet meseci 2017. godine.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00