ponedeljak, 27. jul 2015.  08:37h
Pročitano 992 puta

Prvi letnji volonterski kamp u Pančevu

Prvi letnji volonterski kamp u Pančevu biće održan u okviru Freedom art festivala od 19. do 31. avgusta. U toku je prijavljivanje učesnika.

Prijave za kamp su u toku Prijave za kamp su u toku RVC Pančevo

Regionalni volonterski centar Pančevo poziva mlade od 18 do 30 godina da se prijave na prvi letnji volonterski kamp koji se organizuje u Pančevu. 

Kako je saopšteno iz ove organizacije, učesnici kampa učestvovaće u realizaciji Freedom art festivala koji slavi slobodu umetničkog stvaranja i slobodu izražavanja, i sastoji se iz muzičkog, filmskog i edukativnog dela. Festival će posetiti i 50 volontera iz Berlina i cele Evrope. 

Učesnici kampa će praviti fotografije i snimati kratke video reportaže i blogove o Freedom art festivalu. Tokom dve nedelje trajanja kampa učesnici će pored novih poznanstava i novih znanja iz oblasti fotografije i novinarstva, imati priliku da bliže upoznaju grad Pančevo, njegovu zanimljivu istoriju i dinamičnu kulturnu scenu, učestvuju u kreativnim radionicama i ekološkim akcijama, saopšteno je iz Regionalnog volonterskog centra Pančevo.

Za učesnike kampa biće organizovana i jednodnevna ekskurzija do belocrkvanskih jezera i jednodnevna poseta gradskom bazenu. 

Učesnici će biti smešteni u zgradi Streljačke družine “Pančevo 1813” nastale u devetnaestom veku, koju su tokom prošlih sto godina posetile važne istorijske ličnosti kao što su knez Aleksandar Karađorđević i austrijski car Franc Jozef I, koja se nalazi u neposrednoj blizini Narodne bašte, najveće i najlepše zelene oaze u Pančevu. Učesnici će uređivati streljanu i svakoga dana sami pripremati hranu koju će obezbediti organizator kampa. 

Učešće na kampu je besplatno. Obrazac za prijave naći ćete na sajtu Regionalnog volonterskog centra Pančevo. Za sve dodatne informacije obratite se na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Letnji volonterski kamp u Pančevu jedan je od 30 kampova koji se organiziju u Srbiji ove godine u okviru projekta “Mladi su zakon” podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00