ponedeljak, 27. jul 2015.  07:50h
Pročitano 1908 puta

Čišćenje priobalja Tamiša i Bele stene

U avgustu će članovi Pokreta gorana i centra volontera iz Pančeva početi čišćenje priobalja Tamiša i izletišta Bela stena.

Čišćenje priobalja Tamiša počeće u avgustu Čišćenje priobalja Tamiša počeće u avgustu Pokret gorana i centar volontera

Volonteri Pokreta gorana i Centra volontera Pančevo, u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem „Higijena", krajem leta i početkom jeseni sprovešće više akcija čišćenja priobalja Tamiša i izletišta Bela Stena u okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo građevine i saobraćaja.

Projekat predviđa i nabavku opreme za ,,Higijenu" kojom će radnici čistiti reku iz čamca. 

Menadžer projekta, mr Borislav Vulić, najavio je da će u avgustu, septembru i oktobru biti sprovedene i akcije čišćenja s volonterima.

Čistićemo priobalje Tamiša, šetalište od  brodogradilišta do starog drumskog mosta krajem avgusta, u septembru i oktobru, dok će jedna veća akcija uređenja izletišta Bela stena biti organizovana u septembru sa volonterima, najavio je Vulić

Kako naš sagovornik kaže, JKP Higijena već odnosi kabasti otpad sa Bele stene. Svakog drugog ili trećeg dana odnosi se pun čamac otpada. Kako bi taj posao bio bolje organizovan kroz ovaj projekat za radnike „Higijene“ biće nabavljena oprema pogodna za tu vrstu čišćenja.

To je malo specifičan način čišćenja reke gde bi ovi ljudi iz Higijene trebalo da budu opremljeni dobro. Oni imaju čamac, ali im treba kupiti prsluke, specijalna odela, nabaviti meredove i čaklje, kese za selektirani otpad i rukavice, objasnio je Borislav Vulić.

Projekat čišćenja priobalja Tamiša i izletišta Bela stena koji je podržalo Ministarstvo građevine i saobraćaja biće završen do kraja ove godine.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00