petak, 13. oktobar 2017.  16:33h
Pročitano 2439 puta

Promocija najmlađih podoficira Vojske Srbije u Pančevu

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u pančevačkoj kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ održana je vojna svečanost na kojoj je u prve podoficirske činove promovisano 125 slušalaca 10. i 11. klase, do juče najboljih profesionalnih vojnika Vojske Srbije.

Čestitajući vodnicima prvi oficirski čin, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Vojska Srbije jača svoje operativne sposobnosti Čestitajući vodnicima prvi oficirski čin, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Vojska Srbije jača svoje operativne sposobnosti V.S.

Svečanoj promociji prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin sa saradnicima, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković s članovima proširenog kolegijuma, glavni podoficiri iz jedinica Vojske Srbije, vojno-diplomatski predstavnici u Republici Srbiji, predstavnici lokalne samouprave grada Pančeva i Južnobanatskog okruga, mnogobrojni građani i rodbina i prijatelji najmlađih vodnika. 

Čestitajući vodnicima prvi oficirski čin, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Vojska Srbije jača svoje operativne sposobnosti, ali  da je u srži svake operativne sposobnosti čovek. 

Danas smo snažniji i jači za novu klasu podoficira, danas su naši podoficiri ušli u svoje prve podoficirske činove i dokazali da će se proces povećanja Vojske Srbije svakako nastaviti. Jačamo i materijalnu i kadrovsku bazu Vojske Srbije, već smo počeli da podižemo dnevnice, obezbedili smo solidarnu pomoć, očekujemo značajno povećanje plata, koje će biti veće nego što smo ikada imali, izaći ćemo sa konceptom masovne stambene izgradnje za pripadnike bezbednosnog sektora, rekao je ministar Vulin i dodao da Vojska Srbije ne samo da se naoružava nego i poboljšava materijalni položaj svojih pripadnika.

Najbolji polaznici 10. i 11 klase Osnovnog kursa za podoficire su vodnici Ivan Obradović i Dragan Kitić, drugi u rangu vodnici Nikola Gvozdenović i Miloš Marjanović,  a treći - vodnici Nenad Kostić i Dragan Ivaniš.

 

0b promocija podoficira pančevo

 

Ručni sat najboljima u rangu uručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, drugima u rangu obe klase načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković a trećim najuspešnijim polaznicima Osnovnog kursa za podoficire, glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Milojko Milosavljević.

 

0a promocija podoficira pancevo

 

Obraćajući se prisutnima, prvi u rangu, vodnik Dragan Kitić u ime kolega iz obe klase rekao je da je za njima veoma težak i zahtevan period ali isto tako zanimljiv i uzbudljiv.

Prethodih šest meseci na osnovnom kursu za podoficire a pre toga na liderskom kursu u Centru zajedno smo prolazili kroz razne vrste selekcija i kroz razne oblike složene obuke čiji rezultat smo mi, 125 najmlađih podoficira Vojske Srbije, koji stojimo pred vama, ponosni na životni put koji smo izabrali rekao je Kitić i dodao da je velika čast biti podoficir Vojske Srbije spreman da da svoj život za otadžbinu. 

Zahvaljujući na podršci načelniku Generalštaba i svim komandantima, glavnim podoficirima komandirima i iskusnim instruktorima, vodnik Kitić je istakao da najmlađi podoficiri željno iščekuju da se jave na svoje prve podoficirske dužnosti, naoružani stečenim znanjem spremni da se suoče sa izazovnim zadacima koji ih očekuju. 

 

0 vojska srbije podoficiri cin

 

Na kraju svečanosti, nakon defilea jedinica, prisutni su imali priliku da pogledaju prikaz rada komande Druge armije za vreme Cerske bitke i obiđu taktičko - tehnički zbor.

Autor:  V.S.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00