petak, 13. oktobar 2017.  10:57h
Pročitano 1026 puta

U toku prijave za "Omnibus" školu novinarstva

Udruženje za opštu kulturu i slobodno informisanje „Omnibus” ovog oktobra pokreće novi ciklus besplatnih novinarskih radionica na koje se mogu prijaviti svi zainteresovani mladi ljudi starosti od 15 do 25 godina. 

Dodela diploma prvoj generaciji polaznika škole novinarstva "Omnibus" Dodela diploma prvoj generaciji polaznika škole novinarstva "Omnibus" Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Prijave u kojima je potrebno da navedu ime, prezime, godine starosti, zanimanje, razloge zbog kojih žele da pohađaju ovaj kurs i šta od njega očekuju, zainteresovani trebalo bi da dostave do četvrtka, 19. oktobra do ponoći, na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

I ovog puta je, kao i prošle jeseni, kada je realizovana Omladinska škola novinarstva „Omnibus”, projekat koji ima za cilj unapređivanje medijskog prostora u Pančevu podržala Fondacija „Trag”, prepoznavši značaj daljeg razvoja profesionalne lokalne medijske scene, kao i važnost angažovanja i edukacije mladih. 

Kroz četrnaest nedelja i isto toliko radionica polaznici će steći osnovna znanja o novinarskoj profesiji, upoznati se sa temeljnim etičkim vrednostima profesionalnog novinarstva, naučiti bazične praktične veštine, i dobiti šansu da aktivno učestvuju u kreiranju medijskog sadržaja, navodi se na sajtu Pančevo City.

Novinarske radionice će se i u ovom ciklusu održavati subotom, ali ovog puta u prostorijama ETŠ „Nikola Tesla”, za razliku od prethodnog ciklusa Omladinske škole novinarstva, koji je realizovan u Mašinskoj školi. U realizaciji novog projekta će opet učestvovati velika grupa saradnika, novinari sa višedecenijskim iskustvom, dizajneri, IT stručnjaci, aktivisti NVO, kao i učesnici prethodnog ciklusa novinarskih radionica, koji su po završetku kursa nastavili da sarađuju sa ovom organizacijom i već stekli iskustva samostalnog kreiranja i objavljivanja novinarskih tekstova. 

Omnibus škola novinarstva je besplatna, a više informacija možete pročitati ovde.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00