četvrtak, 12. oktobar 2017.  16:11h
Pročitano 2160 puta

Izložbeno-prodajni bazar u Jabuci

Povodom Međunarodnog dana žena na selu u Jabuci će u nedelju, 15. oktobra biti upriličen bazar izložbeno-prodajnog karaktera. 

Suzana Stoiljković i Slađana Bogdanović, članice Udruženja žena "Zlatna jabuka" na konferenciji za novinare najavile su program bazara Suzana Stoiljković i Slađana Bogdanović, članice Udruženja žena "Zlatna jabuka" na konferenciji za novinare najavile su program bazara M.Dimitrijević

Organizator je Udruženje žena "Zlatna jabuka", a bazar će biti otvoren na platou ispred Doma kulture u 12 sati.

Suzana Stoiljković, članica Udruženja žena "Zlatna jabuka" kaže da će se na manifestaciji predstaviti udruženja iz okolnih mesta. 

 

jabuka 1 suzana stojiljkovic cllanica udruzenja

 

Neka su već potvrdila svoje učešće, kao što su "Pančevke", "Novoseljanke", "Etno-kutak" iz Kačareva, "Vešte ruke" iz Pančeva. Biće tu i naša udruženja iz Jabuke - vinari, vinogradari, penzioneri. Osnovna škola "Goce Delčev" sa svojim učenicima predstaviće njihove radove, a LOMR Jabuka, Specijalni dom za ometene u razvoju ima svoj program i svoje radove, nabrojala je ona.

Osnovna ideja manifestacije je da se na njoj predstavi sve ono što udruženja rade tokom godine. Svake godine uvode nešto novo u svoj rad, a ove godine novina je slikanje na svili.

Slađana Bogdanović, članica Udruženja žena “Zlatna jabuka” podseća da su one članice mladog udruženja koje se prošle godine registrovalo.

Formirali smo se s namerom da afirmišemo žene na selu i njihov rad, da se potrudimo da budemo vidljivije i prepoznatljivije u svom okruženju. Prošle godine smo prvi put napravile bazar 15. oktobra, povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena na selu, i mogu reći da je bilo veoma uspešno i posećeno na obostrano zadovoljstvo, i gostiju i učesnika, kazala je Slađana Bogdanović.

Ove godine, članice Udruženja 15. oktobra proslaviće Međunarodni dan seoskih žena u okviru tromesečnih aktivnosti. Prva u nizu tih aktivnosti je obuka salse, trajaće tri meseca, svake srede do kraja godine u Domu kulture u Jabuci.

Jedna od aktivnosti krajem oktobra ili početkom novembra biće književno veče na kojem će gost biti Žaklina Kiš, Pančevka koja će prestaviti svoje radove i svoje romane. 

Zatim će biti organizovana još jedna radionica slikanja na svili jer žele da žene još nešto novo nauče, a nadaju se da će biti u prilici da organizuju još jedno zajedničko druženje svih udruženja žena s teritorije Pančeva do kraja godine.

 

jabuka 2 sladana bogdanovic clanica udruzenja

 

Zahvaljujući finansijskoj podršci Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za poljoprivredu i ruralni razvoj, članice Udruženja žena "Zlatna jabuka" mogu tromesečnim aktivnostima obeležiti Međunarodni dan žena na selu. 

Pre nedelju dana napravili smo razne figure od starih reciklažnih guma, figure životinja i nekoliko zanimljivih žardinjera. To smo postavili u parku, u centru sela, oko dečjeg igrališta. Ideja nam je bila da pokažemo da nam je stalo do naših mališana, da želimo da im ulepšamo prostor, ali ujedno da ih uputimo na to kako mogu da reciklažom očuvaju svoj životni prostor, kazala je Slađana Bogdanović.

Ovu manifestaciju podržali su Grad Pančevo i Dom kulture "Kočo Racin" iz Jabuke.

 

jabuka rekviziti

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00