sreda, 11. oktobar 2017.  09:45h
Pročitano 1434 puta

Dolovački osnovci raznovrsnim programom obeležili Dečju nedelju (FOTO)

Deca i mladi iz Dolova osnovnoškolskog uzrasta obeležili su od 2. do 6. oktobra Dečju nedelju uz raznovrstan program u svojoj osnovnoj školi.

U pripremi i realizaciji aktivnosti tokom Dečje nedelje učestvovali su đaci gotovo svih odeljenja od prvog do osmog razreda U pripremi i realizaciji aktivnosti tokom Dečje nedelje učestvovali su đaci gotovo svih odeljenja od prvog do osmog razreda N.R.

U pripremi i realizaciji aktivnosti tokom Dečje nedelje učestvovali su đaci gotovo svih odeljenja od prvog do osmog razreda, pa čak i mališani iz zabavišta. U svemu tome pomagali su im vaspitači, učitelji i predmetni profesori. 

Program je započeo u ponedeljak, 2. oktobra prijemom đaka prvaka u Dečji savez. Sve to odvijalo se u školskom holu koji se šareneo u duhu mališana. 

Drugog dana, u utorak, 3. oktobra najmlađi su crtali i pisali na zadatu temu „Ja i moji prijatelji svih generacija“. Crteži su potom izloženi na panoima koji su takođe ukrasili školski hol, dok su literarni radovi čitani u kasnijem programu Dečje nedelje. Istog dana stariji školarci su u okviru đačkog parlamenta upriličili debatu na temu „Podsticanje međugeneracijske saradnje i prijateljstva i prevazilaženje o jazu među generacijama“. 

 

0 kolektivno decja

 

U sredu, 4. oktobra osnovci su posetili Mesnu zajednicu kao i neka od dolovačkih udruženja i upoznali se sa njihovim aktivnostima. Četvrtog dana upriličen je najbogatiji program. Najpre su mališani od prvog do četvrtog razreda pravili igračke od prirodnih i recikliranih materijala a zatim su oni malo stariji čitali svoje pesme sa već pomenutog literarnog konkursa. 

Istog dana šestaci su upriličili prodajnu izložbu kolača, a prikupljeni novac iskoristiće za osnivanje Dečje zadruge.

 

0 decja nedelja direktor

 

Program Dečje nedelje u Dolovu završen je u petak, 6. oktobra sportskim aktivnostima.

Autor:  N. Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00