nedelja, 8. oktobar 2017.  19:50h
Pročitano 2108 puta

Uskoro u Omoljici - Omocikl

Udruženje građana “Suncokret” iz Omoljice prethodnih nekoliko meseci intenzivno je radilo na obezbeđivanju prostora pod nazivom “Omocikl”.

Dom kulture “Vuk Karadžić” iz Omoljice je mladima svog sela dao na korišćenje prostorije starog kafića “Duks”, čije su renoviranje i adaptaciju započeli članovi ovog udruženja Dom kulture “Vuk Karadžić” iz Omoljice je mladima svog sela dao na korišćenje prostorije starog kafića “Duks”, čije su renoviranje i adaptaciju započeli članovi ovog udruženja UG Suncokret

Prostor je namenjen boravku mladih iz Omoljice, kao i hiljadama biciklista koji svakodnevno prolaze kroz Omoljicu na svom proputovanju duž međunarodne biciklističke rute “Eurovelo 6”. 

 

2 omocikl

 

Projekat adaptacije i uređenja prostora finansiraju Trag fondacija i Grad Pančevo, dok su veliki doprinos ovom projektu dale i mnogobrojne institucije iz Omoljice kao što su Dom kulture, Mesna zajednica, Osnovna škola “Dositej Obradović”, JKP Omoljica, kao i sportske i organizacije civilnog društva, ali i veliki broj pojedinaca.

Dom kulture “Vuk Karadžić” iz Omoljice je mladima svog sela dao na korišćenje prostorije starog kafića “Duks”, čije su renoviranje i adaptaciju započeli članovi ovog udruženja. Radovi već uveliko traju, a završetak istih se očekuje u prvoj polovini novembra. 

 

1 omocikl

 

Uz pomoć velikog broja majstora iz Omoljice i okoline, kao i uz finansijsku pomoć Trag fondacije i Grada Pančeva, jedan potpuno ruiniran prostor postaje urbano mesto za sve mlade i otvorena kuća za bicikliste.

Ono što daje dodatnu čar ovom prostoru jeste i nameštaj napravljen reciklažom starih delova bicikla. Imaćete priliku da sedate na stolicama napravljenim od točkova bicikla, da koristite podmetače za čaše koji su napravljeni od zupčanika i drugo, navodi se u saopštenju Udruženja građana Suncokret.

5 omocikl

 

Suncokret poziva sve ljude koji na neki svoj način mogu da doprinesu boljoj i bržoj realizaciji i opremanju ovog prostora da im se jave i daju svoj pečat ovoj ideji.

 

4 omocikl

Autor:  S.D.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00