sreda, 4. oktobar 2017.  18:26h
Pročitano 2224 puta

I Pančevci učestvovali u izradi mozaika za Ginisa (FOTO, VIDEO)

Na Trgu slobode u Novom Sadu u subotu, 30. septembra napravljen je mozaik od 900.000 plastičnih čepova veličine 621 m2 u čijoj izradi je učestvovalo i šest volontera iz Pančeva! 

I volonteri iz Pančeva učestovali su u akciji pravljenja mozaika za Ginisa I volonteri iz Pančeva učestovali su u akciji pravljenja mozaika za Ginisa B.A.

I ne samo da su učestvovali volonteri, nego su učestvovali i čepovi sakupljeni u Pančevu, koje već više od tri godine učestvuje u akciji "Čepom do osmeha". 

 

0 pancevci u akciji za ginisa

 

Trenutno je u našem gradu postavljeno više od 30 kutija za sakupljanje čepova, a odziv građana je više nego zadovoljavajući. 

"Čepom do osmeha" je ekološko-humanitarna organizacija koja reciklažom plastičnih čepova sakuplja sredstva za kupovinu pomagala deci sa smetnjama u razvoju sa teritorije cele Srbije bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, rasnu... ili bilo koju drugu pripadnost. 

 

0b pancevci za ginisa

 

Sa teritorije Grada Pančeva već troje dece je zahvaljujući ovoj organizaciji dobilo pomagalo: David Vanevski iz Jabuke je dobio elektromotorna invalidska kolica, Aleksa Drakulić iz Kačareva je takođe dobio invalidska kolica, a Nikola Vukelić iz Pančeva je dobio medicinski aspirator na struju.

 

08

 

Oko 300 volontera iz Novog Sada i drugih gradova Srbije pravilo je mozaik sa motivima grada, ekologije i zaštite životne sredine, s ciljem da u svet pošalju sliku sa porukom o važnosti zaštite životne sredine, u okviru akcije "Čepom u svet".

 

06

 

Kako je izgledala akcija možete pogledati i u ovom video zapisu:

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00