nedelja, 26. jul 2015.  12:54h
Pročitano 1089 puta

Projekat “Put ka rodnoj ravnopravnosti u Gradu Pančevu” (FOTO GALERIJA)

ŽMIG Pančevo u partnerstvu sa Savetom za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada realizovaće tokom ove godine projekat pod nazivom „Put ka rodnoj ravnopravnosti u Gradu Pančevu”. 

Radionice u okviru projekta održane su u Gradskoj upravi Pančevo Radionice u okviru projekta održane su u Gradskoj upravi Pančevo G.Josimov

U okviru projekta održane su dve radionice u Gradskoj upravi, 29. i 30. juna, namenjene aktivistkinjama ženskih udruženja građana, predstavnicama lokalne samouprave i gradskih institucija, i svim zainteresovanima za poboljšanje kvaliteta života žena u gradu i naseljenim mestima.

Cilj projekta „Put ka rodnoj ravnopravnosti u Gradu Pančevu” jeste uspostavljanje uslova za stvaranje jednakih mogućnosti i poboljšanje kvaliteta života žena u Pančevu i naseljenim mestima kroz integraciju rodne ravnopravnosti u javnu politiku na lokalnom nivou, rekla je za “PančevoMOJKraj.rs” koordinatorka projekta i predsednica Ženske mirovne grupe Pančevo Marijana Jović.

Kako kaže, zajednički predlog Saveta za rodnu ravnopravnost Grada i Ženske mirovne grupe bio je da pokušaju da realizuju projekat čiji će cilj biti izrada akcionog plana rodne ravnopravnosti u Pančevu. 

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i rodnu ravnopravnost podržao je taj projekat i od polovine juna smo počele s realizacijom. Za sada radimo pripremu i analizu podataka koji već postoje – navela je Jovićeva.

Marijana Jović objasnila je da je u okviru projekta predviđeno da se u Gradskoj upravi održi dvodnevna radionica, namenjena aktivistkinjama ženskih udruženja građana, predstavnicama lokalne samouprave i gradskih institucija.

Na temu važnosti procesa izrade tog akcionog plana, odnosno šta različiti pojedinci i institucije mogu da urade da doprinesu da taj plan zaista bude što bolji i zasnovan na realnim potrebama žena, jer od toga u stvari zavisi kako i da li će se on primenjivati, koja će biti korist od tog plana – precizirala je Jovićeva.

Ključna aktivnost projekta je donošenje, promocija i osiguravanje realizacije aktivnosti Akcionog plana Grada Pančeva za poboljšanje položaja žena i rodne ravnopravnosti, koji će omogućiti sveobuhvatan pristup u identifikovanju potreba žena, posebno onih iz ranjivih grupa, i obezbediti uslove za koordinirani odgovor institucija i organizacija na lokalnom nivou na iskazane potrebe.

Projekat bi trebalo da bude završen do kraja ove godine.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00