petak, 29. septembar 2017.  16:27h
Pročitano 3377 puta

Obeležen Dan Specijalne brigade u Pančevu

U pančevačkoj kasarni „Rastko Nemanjić“ danas je obeležen 29. septembar, Dan Specijalne brigade.

U pančevačkoj kasarni „Rastko Nemanjić“ danas je obeležen 29. septembar, Dan Specijalne brigade U pančevačkoj kasarni „Rastko Nemanjić“ danas je obeležen 29. septembar, Dan Specijalne brigade M.O.D.

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, MUP-a, lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve, kao i brojni građani.

Tom prilikom, komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković istakao je da su period između dva praznika obeležile brojne značajne aktivnosti koje je jedinica izvršavala, među kojima je i 800 različitih gađanja, više stotina taktičkih vežbi sa bojnim gađanjem, stacionarno logorovanje sa obukom u letnjim uslovima, više od 1.000 skokova i stotine časova zarona i drugih sadržaja specijalističke obuke, kao i učešće na vežbama međunarodnog karaktera. 

 

0a dan specijalne brigade

 

Postoje i mnogi drugi pokazatelji da u razvoju savremenih specijalnih jedinica koračamo pravim putem. Jasno je da su naše želje i potrebe veće, kao i sama ambicija da budemo prepoznatljiva specijalna jedinica. Ipak, ta težnja nas nije udaljila od realnosti i zadovoljstvo postignutim rezultatima adekvetvatno je našoj ozbiljnosti i profesionalnom pristupu svakom zadatku. Naša opredeljenja su najviše operativne spasobnosti, i spremnost da se odgovori na izazove i pretnje, do čega ćemo doći samo vrhunskom obukom, odgovornošću i čvrstom vojničkom disciplinom, naglasio je general Veličković.

U spomen-sobi Specijalne brigade, nakon vojničkog dela svečanosti i svečanog defilea, položen je i venac u znak sećanja na poginule pripadnike te jedinice. Već tradicionalno, na današnjoj svečanosti posetioci su imali priliku da pogledaju arsenal savremenog naoružanja i opreme koji koristi ova elitna jedinica naše Vojske. 

Specijalna brigada je formirana 29. septembra 2006. godine objedinjavanjem 72. specijalne brigade, 63. padobranske brigade i delova 82. pomorskog centra i Protivterorističkog odreda „Kobre“.

 

0b deca iz vrtića u kasarni

Autor:  MOD
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00