subota, 16. septembar 2017.  16:29h
Pročitano 3756 puta

Pančevačka policija dobila nova patrolna vozila (VIDEO)

U Pančevo je danas stigao prvi kontigent patrolnih vozila namenjenih za policiju na teritoriji Južnog Banata, a deo je velike nabavke koju je sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova za celu Srbiju.

Kolona policijskih vozila danas popodne prošla je kroz Pančevo da bi se zaustavili na platou ispred Vatrogasnog doma u našem gradu Kolona policijskih vozila danas popodne prošla je kroz Pančevo da bi se zaustavili na platou ispred Vatrogasnog doma u našem gradu Pančevo.MOJKraj.rs

Kolona policijskih patrolnih vozila danas popodne prošla je kroz Pančevo da bi se zatim zaustavili na platou ispred Vatrogasnog doma u našem gradu, gde su i ostali pripadnici PU Pančevo mogli da pogledaju nove “škode rapid” koje će ubuduće imati na raspolaganju.

 

IMG 20170916 143129

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su isporučena policijskim upravama na teritoriji Republike Srbije, a potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će do kraja godine vozni park Ministarstva biti bogatiji za više od 1.000 vozila.

Kao ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što će naše kolege policajci koji svakodnevno obavljaju svoje dužnosti moći uz pomoć ovih vozila da budu efikasniji u svom radu. Ulažući u uslove rada naših policijskih službenika mi ulažemo u veću bezbednost svih građana Srbije, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da su vozila namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji, ali i da su ona samo prvi kontigent automobila koji su nabavljeni.

Očekujem da se vozila koriste isključivo u interesu građana. Svakim danom rada u Ministarstvu trudio sam se da policijskim službenicima i svim drugim službenicima našeg Ministarstva olakšam rad nabavkom nove opreme, vozila, uniformi  i svega onoga što im je potrebno za rad, istakao je Stefanović, dodajući da je ovo značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji.

 

0 nova vozila u pancevu

 

Ministar je rekao i da ovo nije poslednja isporuka i da će u će u narednom periodu policijski službenici dobiti i nove marice, patrolne motocikle, nova vatrogasna i terenska vozila.

Mi ćemo se truditi da u okviru drugog kapitalnog projekat dodatno osavremenimo i moderenizujemo opremu i vozila za Upravu kriminalističke policije, granične policije, Jedinice za obezbeđenje i drugih jedinica. Posvećeno radimo na tome da osavremenimo policiju i damo joj najbolje moguće uslove za rad, rekao je Stefanović.

 

IMG 20170916 143041

 

On je dodao i da je Ministarstvo formiralo Komisiju za rashod starih dotrajalnih vozila, čiji je cilj da između 700 i 1.000 vozila, koliko ih ima dotrajalih po proceni MUP-a, a koja su prešla više od 103.000 kilometra i koja više nisu za svakodnevnu upotrebu, budu zamenjena i rashodovana, odnosno prodata, a da tim novcem bude kupljen jedan dodatni broj vozila.

Kao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što sam se sa svojim kolegama, uz podršku Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izborio da od janura imamo i veće plate za naše policajce, istakao je Stefanović.

 

0 ministar policije na dodeli novih vozila policijskim upravama u beogradu

 

Ministar je podsetio i da je u prethodnom periodu za redovnu policiju nabavljeno više od 20.000 novih uniformi, da je izvršena moderenizacija oklopnih vozila i rekonstrukcija jednog broja poliicijskih stanica, koje su opremljene novim nameštajem i kompjuterskom opremom.

Do kraja godine očekuje nas opremanje većim brojem računara svih policijskih stanica u Srbiji, nove uniforme za Žandarmeriju, SAJ, Policijsku brigadu, Interventne jedinice policije i graničnu policiju, kao i zaštitna oprema“, rekao je Stefanović.

On je dodao da će biti nabavljena i nova zaštitna oprema za pripadnike Sektora za vanredne situacije.

Početkom 2019. stižu nam i tri nova helikoptera koja smo nabavili uz pomoć Vlade i to nakon 40 godina od poslednje nabavke, naglasio je ministar.

Na kraju ceremonije dodele službenih vozila, ministar Stefanović poželeo je policajcima da im nova vozila pomognu da budu efikasniji i da u obavljanju svojih zadataka budu zaštićeni i opremljeniji.

 

0 vozila policija sa primopredaje u beogradu

 

Za desetak dana očekuje se isporuka još patrolnih vozila policijskim upravama u Srbiji, među kojima će biti i Policijska uprava Pančevo.

 

IMG 20170916 142923

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/MUP
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00