četvrtak, 14. septembar 2017.  16:35h
Pročitano 6150 puta

Stigla pomoć za porodicu Krantić u Omoljici (VIDEO)

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pomogla je porodicu Krantić iz Omoljice kod Pančeva.

Porodica Krantić iz Omoljice dobila je krevete za svoju decu, okrečene su im sobe i postavljen laminat, a kupljena je i veš mašina kao i koze Porodica Krantić iz Omoljice dobila je krevete za svoju decu, okrečene su im sobe i postavljen laminat, a kupljena je i veš mašina kao i koze HO Srbi za Srbe

Porodicu Krantić čine baka, tata Zlatko i majka Tamara i njihovo četvoro dece. Vukašin (5), Ognjen (4), Kristina (2) i beba Sofija odrastaju u teškim uslovima, zato što su oba roditelja nezaposlena, a kuća je prošle godine pretrpela i poplavu.

Porodici Krantić obezbeđeni su krevet na sprat sa dušecima, krevetac i dušek za bebu, prozor, veš mašina, koze, kao i uređenje soba (laminat i krečenje). Vrednost pomoći iznosi 156.362 dinara, prenosi na svom portalu Organizacija Srbi za Srbe.

Iako su svi u porodici nezaposleni, ne primaju nikakvu socijalnu pomoć, a jedini siguran prihod je 7.600 dinara dečijeg dodatka mesečno. Otac radi povremene, sezonske poslove, moleraj i ostale fizičke poslove, ali, kako je sam rekao, ima problem sa neredovnom naplatom i svaki posao ga košta zato što je najčešće potrebno da putuje u Beograd.

Porodica živi u kući Zlatkove mame, koja živi sa njima i dosta im pomaže u odgoju dece. Nemaju zemlju, pa samim tim ni uslove za poljoprivredu, ali imaju želju da obnove domaćinstvo sa nekoliko koza i svinja, zbog čega im je obezbeđeno osam koza i jarac, kako bi imali sigurnu hranu u kući i poneki prihod.

Autor:  HO Srbi za Srbe
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Komentari  

+2 #1 vuk 15-09-2017 20:46
Mogli bi da se prvo raspitate o porodici koju sponzorisete.
Otac narkoman i poznat lopov u selu.....
On i žena puse pa izracunajte koliko je to para mesečno.....ovo sto ste uradili je lepo ali šteta što je otišli u pogrešne ruke....
Pozdrav
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00