subota, 9. septembar 2017.  08:20h
Pročitano 1413 puta

“Stari Ras” pomaže porodicu Bojović iz Istočnog Mojstira

Nekoliko članova Upravnog odbora “Zavičajnog udruženja Stari Ras” iz Pančeva posetiće danas porodicu Bojović u selu Istočni Mojstir, mestu sa četrdesetak kuća rasutih po obroncima planinskog venca kojim ide linija razdvajanja Kosmeta i Srbije.

Selo Istočni Mojstir je mesto sa četrdesetak kuća rasutih po obroncima planinskog venca kojim ide linija razdvajanja Kosmeta i  Srbije Selo Istočni Mojstir je mesto sa četrdesetak kuća rasutih po obroncima planinskog venca kojim ide linija razdvajanja Kosmeta i Srbije FB

Oni će uz prisustvo lokalne samouprave Tutin uručiti donaciju porodici Bojović, a deci će biti uručeni paketi sa opremom za školu i garderobom.

U nekoliko poslednjih meseci “Zavičajno udruženje Stari Ras” iz Pančeva se uključilo u humanitarnu akciju izgradnje porodične kuće porodice Bojović u selu Istočni Mojstir, opština Tutin, kaže Zoran Radojković, predsednik Upravnog odbora Udruženja.

Porodica Bojović, majka i deca Ivan (4 godine) i Ljubica (7 godina) ostala je nesrećnim slučajem bez jedinog hranioca porodice oca Radeta (44 godine). Porodica živi u vrlo teškim uslovima, bez ikakvih primanja u trošnoj i neuslovnoj kući.

“Zavičajno udruženje Stari Ras” se priključilo akciji koju pomaže i opština Tutin (koja je obezbedila komunalne usluge, priključenje za struju , vodu) i pozvalo donatore da se uključe u ovu akciju. U prethodnom periodu prikupljeno je oko 500.000 dinara što u novcu što u građevinskom materijalu i to će biti predato porodici.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00