petak, 1. septembar 2017.  10:37h
Pročitano 1471 puta

Prvacima uručeni svetleći prsluci i saobraćajni bukvari

Povodom početka školske godine predstavnici Grada Pančeva jutros su posetili OŠ "Vasa Živković" i "Isidora Sekulić" u Pančevu.

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković i član Gradskog veća zadužen za komununalnu delatnost i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Aleksandar Stevanović posetili su jutros OŠ "Isidora Sekulić" Zamenik gradonačelnika Predrag Živković i član Gradskog veća zadužen za komununalnu delatnost i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Aleksandar Stevanović posetili su jutros OŠ "Isidora Sekulić" Pančevo.MOJKraj.rs

Gradonačelnik Saša Pavlov i članica Gradskog veća za obrazovanje mr Tatjana Božić obišli su prvake u OŠ "Vasa Živković".

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je ovom prilikom da je za njega zaista lep dan kada ovako započne obilaskom đaka prvaka.

 

0 sasa pavlvo

 

Poželeli smo deci sretan ulazak u najlepše đačko doba, podelili smo im ove čuvene prsluke i bukvare, koji ukazuju na neka osnovna pravila u saobraćaju, najavili poligone, mislim da je to u ovom trenutku najvažnije, a vezano za njihovu bezbednost, ali pretpostavljam da će prvake bake i deke pre svega, ali i mame i tate jedan duži period pratiti do škole i nazad. Svim đacima prvacima, ali i svoj deci još jednom želim srećan polazak u školu, da steknu nova prijateljstva, da im škola ostane u najlepšem sećanju i da naravno, mnogo toga nauče, jer je ovo i jedna velika škola života, kazao je Pavlov.

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković i član Gradskog veća zadužen za komununalnu delatnost i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Aleksandar Stevanović posetili su jutros OŠ "Isidora Sekulić".

 

IMG 20170901 090902

 

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković kaže da su sa zadovoljstvom uručili prvacima prsluke i saobraćajne bukvare.

I ove godine kao i prethodne putem Komiteta za bezbednost saobraćaja obezbedili smo svetloodbojne prsluke i saobraćajne bukvare kao deo teorijske nastave za učenike svih osnovnih škola u našem gradu. Ovom prilikom želim da najavim da ćemo krajem septembra ili početkom oktobra organizovati i praktični deo nastave koji se odnosi na saobraćajni poligon. S obzirom da je početak školske godine želim da apelujem i na sve vozače da povećaju oprez u blizini škola, kazao je Živković.

 

IMG 20170901 090511

 

Branka Beljić, direktorka OŠ Isidora Sekulić kaže da ovu školu sada pohađa 577 učenika, a juče je organizovan svečani prijem prvaka s jednom lepom lutkarskom predstavom koju su pripremili učenici trećeg razreda. 

Srećni i zadovoljni smo danas ušli u učionice. Ove godine imamo 74 prvaka u tri odeljenja. Prve dve nedelje prvaci će ići u školu od 9 do 11 sati i sa svojim učiteljicama raditi po programu koji je dogovoren na nivou veća, kazala je Beljić.

Ove godine na teritoriji Pančeva u prvi razred osnovne škole upisano je 1.170 đaka, slično kao i prethodne godine. Svi učenici prvih razreda osnovne škole u naseljenim mestima i u samom gradu dobiće svetloodbojne prsluke kako bi u prvim nedeljama odlaska u školu biti uočljiviji u saobraćaju. Iz saobraćajnih bukvara biće u prilici da nauče prva saobraćajna pravila.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00