sreda, 30. avgust 2017.  18:02h
Pročitano 952 puta

Kancelarije za inkluziju Roma u Kikindi, Subotici i Pančevu

Pokrajinska vlada uputila je Skupštini AP Vojvodine Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Kancelarije za inkluziju Roma, kojom se predviđa formiranje regionalnih kancelarija u Kikindi, Subotici i Pančevu.

Sa današnje sednice Vlade AP Vojvodine Sa današnje sednice Vlade AP Vojvodine APV

Pored usklađivanja sa Statutom AP Vojvodine i drugim pozitivnim propisima, predlažu se nove odredbe kojima se daje mogućnost uređenja unutrašnje organizacije Kancelarije organizovanjem izdvojenih organizacionih jedinica - ogranaka i propisuje imenovanje direktora na osnovu prethodno raspisanog konkursa, navedeno je u saopštenju.

Cilj formiranja regionalnih kancelarija u Kikindi, Subotici i Pančevu - gradovima na čijim teritorijama i živi najveći broj pripadnika romske nacionalne zajednice, jeste uspostavljanje bolje komunikacije između Kancelarije za inkluziju Roma i Pokrajinske vlade sa romskom populacijom.

Takođe, cilj je i lakši pristup svim aktivnostima koje pripadnicima romske populacije omogućavaju Kancelarija za inkluziju Roma i Pokrajinska vlada, kao i efikasniji pristup uslugama imajući u vidu socio-ekonomsku situaciju u kojoj Romi žive, piše u saopštenju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00