sreda, 30. avgust 2017.  12:05h
Pročitano 2852 puta

Turistička organizacija do sada katamaranom besplatno prevezla 2500 putnika

Turistička organizacija Pančevo dobila je na korišćenje katamaran "Panuka" u maju, a od 1. juna počelo je organizovanje redovnih besplatnih vožnji po Tamišu

Katamaranom "Panuka" do sada je prevezeno oko 2.500 putnika, i to ne samo građana Pančeva već i turista iz zemlje i inostranstva Katamaranom "Panuka" do sada je prevezeno oko 2.500 putnika, i to ne samo građana Pančeva već i turista iz zemlje i inostranstva Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Nikola Stoilković, v.d. direktora Turističke organizacije Pančevo kaže da će promotivnih vožnji biti do kraja ove sezone, koja bi trebalo da traje do kraja septembra, a ukoliko vremenski uslovi budu povoljni vožnji će biti i tokom oktobra.

Do sada je prevezeno oko 2.500 putnika, i to ne samo građana Pančeva već i turista iz zemlje i inostranstva. Više od 200 putnika bili su strani turisti, iz Kanade, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Češke i Crne Gore. Sportski klubovi su takođe koristili priliku da svoje članove voze po Tamišu katamaranom, kazao je Stoilković.

 

IMG 20170830 093640

 

Od sledeće godine sezona vožnje katamaranom počeće 1. maja, a ukoliko uslovi vožnje budu dozvoljavali možda i ranije.

Od sledeće godine vožnje neće biti promotivne, jer nam je stigla licenca za prevoz putnika u privredne svrhe. Uradiće se preregistracija katamarana, tako da će na plovilu moći da bude više od 12 putnika, a radi se i na obezbeđivanju dužih ruta za plovidbu: do Bele stene i nazad do grada i nekih drugih destinacija. Na pontonu na Tamišu, na koji trenutno pristaje katamaran, radiće se određene korekcije i izmene zbog veće sigurnosti putnika, a sredstva za taj posao Grad Pančevo je zatražio na konkursu AP Vojvodine koji je u toku. Kada radovi budu završeni pristan će imati struju, vodu, biće obezbeđeni čuvari tokom cele sezone i video nadzor, kaže Nikola Stoilković.

 

0 katamaran panuka ponton

 

Otkako je katamaran stigao u Pančevo do sada, Stoilković kaže da nisu potrošena velika sredstva i procena je da će plovilo biti veoma isplativo za Turističku organizaciju naredne sezone. Kako je rekao, Turistička organizacija Pančevo pokušaće da obezbedi svakodnevne ture do Bele stene i nazad do grada.

Novi termini polaska katamarana do kraja sezone

Nepovoljni vremenski uslovi za plovidbu katamaranom su kiša, jak vetar, mrak, magla, sumrak. S obzirom da je i dan sada kraći, pomereni su termini za vožnje katamaranom, i od sada će on saobraćati od 16, 17 i 18 časova. Kako se dan bude dalje skraćivao, tako će se i vreme polazaka pomerati za sat unapred.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00