utorak, 29. avgust 2017.  17:10h
Pročitano 947 puta

Gradsko veće usvojilo predlog novog rebalansa budžeta grada

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjem zasedanju nacrt odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2017. godinu.

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjem zasedanju nacrt odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2017. godinu Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjem zasedanju nacrt odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2017. godinu Pančevo.MOJKraj.rs

Kako je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika objasnio, novi rebalans budžeta mora da se uradi kako bi novoformirano preduzeće JP Urbanizam moglo da uradi sve poslove koji su od sada u njihovoj nadležnosti a koji su im povereni brojnim Odlukama koje je Skupština grada usvojila tokom jula i avgusta, od kojih će neke biti i na narednoj sednici Skupštine 31. avgusta.

Nije bilo promene na strani prihoda. U razdelu 3. Gradska uprava urađeno je dosta prenamena i sve se odnose na JP Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva i na novoformirano javno preduzeće Urbanizam. Iz tog razloga s pozicije Direkcije preusmereno je na novo preduzeće Urbanizam oko 117 miliona dinara, što je i suština ovog rebalansa i jedine promene u ovom rebalansu. Ujedno iskoristili smo mogućnost da u budžet uključimo primanja odnosno sredstva koja su odobrena od drugih viših nivoa vlasti. U toku prethodna dva meseca potpisali smo dosta ugovora sa AP Vojvodinom, pre svega u oblasti kulture i sa Republikom Srbijom, odobrena su sredstva u iznosu od 18 miliona dinara i 9 miliona dinara smo dobili od međunarodnih organizacija, najviše za projekat “Uz malu pomoć prijatelja – prevencija ranog napuštanja osnovne škole”. Ukupno povećanje budžeta iznosi 28 miliona dinara, koliko je povećanje primanja i nakon sprovedenih korekcija budžet grada Pančeva iznosi 5.925.000.000 dinara, obrazložio je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva.

Nacrt drugog rebalansa budžeta grada naći će se pred odbornicima na skupštinskom zasedanju 31. avgusta.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00