četvrtak, 24. avgust 2017.  18:01h
Pročitano 1143 puta

Gradsko veće o planovima detaljne regulacije naselja Tesla i Kotež

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeni su nacrti odluka o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije gradski stadion, naselja Tesla, Blok 40 i dela bloka 113 na Kotežu 1.

Sa današnje sednice Gradskog veća u Pančevu Sa današnje sednice Gradskog veća u Pančevu Pančevo.MOJKraj.rs

Nakon što odbornici budu prihvatili ove Odluke, pristupiće se izradi Planova koji će nakon toga omogućiti izdavanje neophodnih građevinskih dozvola, a takođe omogućiti i legalizaciju objekata u ovim gradskim celinama prema Zakonu o ozakonjenju.

Članovi Gradskog veća usvojili su i nacrt Odluke o zadržavanju prava i obaveza osnivača nad Javnim preduzećem "Urbanizam" kojim su regulisane nadležnosti ovog novoosnovanog preduzeća koje je preuzelo od nekadašnjeg JP Direkcija za izgradnju i uređenje.

Usvojeni su i nacrti Odluka o uređenju saobraćaja na teritoriji Grada Pančeva, o opštinskim putevima i ulicama, kao i nekategorisanim putevima. Ove odluke sada su usaglašene sa Zakonom o prekršajima.

Članovi Gradskog veća usvojili su nacrt Odluke o poveravanju komunalne delatnosti proizvodnje i distribucije vode u selu Jabuka, pančevačkom "Vodovodu", a ovom odlukom regulisana je i cena vode u tom naseljenom mestu.

Za održavanje ulica u zimskom periodu Grad u budžetu ima obezbeđena sredstva od 3,6 miliona dinara za novembar, a u decembru će trebati 7,2 miliona dinara pa je preporuka da se taj iznos obezbedi narednim rebalansom. Pokrenut je postupak da se budžetom za narednu godinu obezbedi 51 milion dinara za ove namene.

Na današnjoj sednici Gradskog veća zaključeno je da se Pančevački filmski festival PAFF proglasi za manifestaciju od javnog interesa za Pančevo.

Sve ove Odluke i Zaključci naći će se i pred odbornicima Skupštine Grada Pančeva na sednici zakazanoj za 31. avgust.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00