petak, 18. avgust 2017.  18:54h
Pročitano 1440 puta

Uručene zahvalnice otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok

Značke i zahvalnice otadžbine vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka u Vojsci Srbije i doprinos u zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije u Domu vojske u Pančevu, dodelili su juče pukovnik Dejan Zdravković i Danijela Lončar, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga.

Sa teritorije Pančeva, Kovina, Kovačice i Opova u 2014. godini na dobrovoljno služenje pošlo je 46 momaka i devojaka Sa teritorije Pančeva, Kovina, Kovačice i Opova u 2014. godini na dobrovoljno služenje pošlo je 46 momaka i devojaka JBO

Imam posebnu čast i zadovoljstvo da budem na ovakvoj svečanosti u društvu ovih mladih ljudi, koji su položili jedan veliki životni ispit, stavljajući se na raspolaganje svojoj otadžbini i svom narodu. Koristim priliku da im se za učinjeno zahvalim u ime predaka ali i u ime potomaka, sa verom da će njihov primer slediti naredne generacije, poručila je načelnica Lončar.

 

0 vojni odsek 1

 

Svečanosti su prisustvovali i Saša Pavlov gradonačelnik Pančeva, potpukovnik Raičević Goran Ministarstva odbrane-Regionalni centar Novi Sad i predstavnici VP iz garnizonskog mesta Pančevo.

Redovno služenje vojnog roka, kao deo opšte vojne obaveze, ukinuto je 2011. godine. Od tada vojni rok služi se dobrovoljno. Sa teritorije Centra ministarstva odbrane u Pančevu, koji obuhvata teritoriju i Kovina, Kovačice i Opova u 2014. godini na dobrovoljno služenje pošlo je 46 momaka i devojaka.

Autor:  Južnobanatski Okrug
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00