četvrtak, 17. avgust 2017.  19:55h
Pročitano 2339 puta

Sudbina Apoteke Pančevo: država obezbeđuje novac za racionalizaciju zaposlenih

Na današnjoj sednici Gradskog veća data je saglasnost da se angažuje lice koje će voditi postupak racionalizacije broja zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi Pančevo. 

Svi objekti Apoteke Pančevo su zatvoreni, a račun je u blokadi 595 dana, dug veći od 480 miliona dinara Svi objekti Apoteke Pančevo su zatvoreni, a račun je u blokadi 595 dana, dug veći od 480 miliona dinara Pančevo.MOJKraj.rs

Pošto je ova ustanova u blokadi i nema više stručnih lica koja mogu da sprovedu postupak racionalizacije, od Grada je traženo da angažuje stručno lice koje će sprovesti ceo postupak.

Inače, Apotekarska ustanova Pančevo trenutno ima 69 zaposlenih, a po novoj odluci o maksimalnom broju zaposlenih Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja, najviše može da ih ima 43. 

Ministarstvo će svima koji dobrovoljno odu ili budu proglašeni tehnološkim viškom isplatiti sve zaostale zarade i primanja koja pripadaju po Zakonu o radu.

Iako će iz Apotekarske ustanove Pančevo morati da ode 26 radnika, svako ko bude želeo da ode dobrovoljno i iznad tog broja, biće mu takođe isplaćeno sve što mu se duguje.

Gradonačelnik Pančeva kaže da postoji mogućnost da ode i znatno više radnika od potrebnih 26, ukoliko postoji zainteresovanost.

Dugujem veliku zahvalnost Ministrastvu zdravlja, zato što su pronašli sredstva za isplatu svih zaostalih zarada, sa svim pripadajućim nadoknadama - od jubilarnih nagrada, nadoknada za godišnji odmor, i svega što pripada po Zakonu o radu za sve koji uz saglasnost ili kao tehnološki višak budu odlazili iz Apotekarske ustanove Pančevo. Iako u teoriji mogu i svi da iskažu želju da odu, neće moći svi da odu jer po odluci Ministarstva zdravlja, Pančevo kao grad mora da ima bar jednu apotekarsku ustanovu. To podrazumeva minimalno 4 zaposlena lica i rukovodioca koji je ovlašćen za sklapanje određenih poslova, objasnio je gradonačelnik Pavlov.

U materijalu koji je stigao na sednicu Gradskog veća između ostalog piše da bi za Apotekarsku ustanovu u Pančevu najbolje bilo sprovesti prinudnu likvidaciju i da svim zaposlenima prestane radni odnos.

 

IMG 20170817 151634

 

Ipak, gradonačelnik Pančeva tvrdi da neće biti nikakve likvidacije

Za to moraju da se pronađu potrebna sredstva za izmirenje svih potraživanja, a ona ne mogu da se pronađu. Država još nije donela rešenje za apotekarske ustanove. Znači nema reči o likvidaciji, rekao je novinarima Saša Pavlov.

Stručno lice biće izabrano tako što će se prikupiti tri ponude i biti izabrana najpovoljnija. Nakon toga gradonačelnik će potpisati ugovor sa licem koje će uraditi sve pravne poslove potrebne da se završi postupak racionalizacije u Apotekarskoj ustanovi u Pančevu.

Svi objekti Apoteke Pančevo su zatvoreni, a račun je u blokadi 595 dana, sa dospelim dugom na današnji dan od 480.204.957,51 dinara.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00