sreda, 16. avgust 2017.  18:58h
Pročitano 2768 puta

Uređuje se “Vrt trećeg doba” u Gerontološkom centru (FOTO)

U poslednje dve nedelje veoma je živo u parku koji je u sklopu Gerontološkog centra u Pančevu, u kojem se uređuje prostor za boravak u prirodi, pod krošnjama borova.

U toku je uređivanje novog prostora na otvorenom za odmor i rekreaciju korisnika Gerontološkog centra Pančevo U toku je uređivanje novog prostora na otvorenom za odmor i rekreaciju korisnika Gerontološkog centra Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Milisav Perunović, direktor Gerontološkog centra u Pančevu kaže da je predlog da se ovaj prostor nazove “Vrt trećeg doba”, a osnovna ideja je da se poboljšaju uslovi za boravak korisnika u ovoj ustanovi, kroz unapređenje kvaliteta usluge u delu koji se odnosi na animaciju, zabavu i rekreaciju.

 

0 Milisav Perunovic direktor Gerontoloskog

 

Želeli smo da ovaj prostor malo sredimo, da napravimo lep ambijent za animaciju korisnika, za druženje, za sprovođenje njihove okupacione terapije. Jednostavno, hteli smo da im priuštimo novi i bolji sadržaj u odnosu na postojeći. Potrudili smo se da u sklopu postojećeg prirodnog ambijenta prostor privedemo nameni. Počeli smo od ideje, a kao što vidite, tu su klupe, razne dekoracije, prostor za igranje šaha, završava se fontana, uglavnom sve to rade naši radnici. Skoro 80% poslova smo sve sami uradili, kaže direktor Perunović.

 

IMG 20170815 110923

 

Prema njegovim rečima, biće to kutak za opuštanje u kojem će vladati zdrava i pozitivna energija. On se nada da će i u ovom prostoru boraviti i korisnici Klubova za odrasla lica, sa svojim sekcijama i aktivnostima.

U Gerontološkom centru od pre tri meseca postoji i ekološka sekcija koja okuplja za sada 16 stanara ove ustanove, a jedan od aktivista je i Mićo Vukelja.

 

mico vukelja

 

Ideja nam je bila da se u okviru sekcije bavimo uređenjem i čišćenjem kruga oko Doma, orezujemo grane. Pre dve nedelje su počeli radovi na ukrašavanju ovog prostora i vrlo rado pomažemo direktoru u realizaciji. Što su radovi bliži kraju sve više mi se dopada, nije loše zamišljeno, a lepo je urađeno. Svako od nas iz sekcije doprinosi i pomaže koliko može. Počistili smo grane, pograbuljali prostor, radimo sad na ukrašavanju. Biće prijatno za sedenje ispod krošnji borova, kazao je Mićo Vukelja.

Emil Sfera uredjuje

 

Na poziv direktora Perunovića da se ukrasi i preuredi ovaj prostor odazvao se i akademski slikar iz Pančeva Emil Sfera.

Prvo sam došao da vidim prostor. Oduševilo me je kako vredne ruke stanara Gerontološkog centra rade, kako im godine ništa ne mogu. Marljivi su, entuzijasti, vole da rade na uređivanju svoje okoline, a vidite da to ima uspeha. Dopala mi se ideja i pridružio sam se da svojom umetnošću i svojim muralima oplemenim ovaj divan kutak. Ova iluzija na zidu polako nastaje, tu su prozori, sutra ćemo uraditi vrata, nadam se da će biti lepo korisnicima. Ova naizgled bezlična fasada u cigli biće ukrašena muralom koji će da da iluziju čarobne kućice i doprinese lepim trenucima korisnika Doma, kazao je Sfera.

 

Emil Sfera uredjuje kucicu

 

Preostalo je da se završi fontana i pusti voda, da se cvećem dekoriše prostor i da se završi još nekoliko sitnica, tako da se direktor nada da će do kraja nedelje svi radovi biti završeni i prostor za opuštanje svečano prepušten stanarima Gerontološkog centra na korišćenje i uživanje.

 

IMG 20170815 112230

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00