utorak, 15. avgust 2017.  19:51h
Pročitano 1020 puta

Sve je spremno za 8. Eko regatu Tamiš

U petak, 18. avgusta, iz Pančeva će po osmi put, krenuti Eko regata Tamiš, koja je od pre nešto manje od mesec dana proglašena još jednom gradskom manifestacijom.

Okupljanje učesnika, odnosno polazak 38 čamaca, predviđeno je za oko 8:30, da bi iza podneva učesnici Regate uplovili u Jabuku Okupljanje učesnika, odnosno polazak 38 čamaca, predviđeno je za oko 8:30, da bi iza podneva učesnici Regate uplovili u Jabuku

Okupljanje učesnika, odnosno polazak 38 čamaca, predviđen je za oko 8:30, da bi iza podneva učesnici Regate uplovili u Jabuku i uz pomoć domaćina, izvršili predaju prikupljenog  otpada, sakupljenog tokom tog dela plovidbe. Potom će uslediti druženje, osveženje, „branč“ i kupanje do isplovljavanja još sedam čamaca ka Glogonju. 

Regataši će biti u prilici da pogledaju video - prezentaciju Glogonja, uz zabavno - sportski program, a kao i svake godine, biće upriličena večera “sa kazana” uz druženje sa meštanima.

Drugi dan će početi doručkom na Tamišu, nakon čega će Regata isploviti ka Sefkerinu, a posle kraćeg zadržavanja produžiti prema Opovu uz ekološke aktivnosti, odnosno čišćenje vode i priobalja od reciklabilnog otpada. Po predaji sekundarnih sirovina za učesnike će biti organizovan ručak „sa kazana“, u Čardi “Opava”. Na prostoru odbojkaškog terena u marini će biti odigran prijateljski odbojkaški meč između regataša i domaćina, a u večernjim časovima sledi zabavni program sa alaskim štimungom za šta će se pobrinuti tamburaši Čarde i marine „Opave“, gde regata ostaje na noćenju.

 

Eko regata 17

 

Nakon doručka, trećeg jutra, u nedelju, regata isplovljava u 11 sati i to nizvodno Tamišem ka Pančevu, sa zadržavanjem na glogonjskoj plaži. U saradnji sa domaćinima, učesnici regate će odložiti sakupljenu plutajuću ambalažu. Odatle se polazi za Jabuku gde se ostaje na ručku „sa kazana“ i druženju sa domaćinima. Tom prilikom će svim učesnicima regate biti uručene Plakete. Takođe, najzaslužnijim pojednicima koji su sakupili najveće količine otpada, a prema proceni žirija koji će biti sačinjen od učesnika regate, biće dodeljena specijalna priznanja za doprinos očuvanju toka reke Tamiš.

Povratak i pristajanje regate u Pančevu predviđeno je u nedelju, 20. avgusta oko 17:30 sati.

Autor:  G.V.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00