ponedeljak, 7. avgust 2017.  17:49h
Pročitano 1291 puta

Održan sastanak predstavnika Grada, NIS-a i Mašinske škole povodom dualnog obrazovanja

Povodom uvođenja dualnog obrazovanja u srednje stručne škole danas je održan sastanak u Gradskoj upravi grada Pančeva s predstavnicima Mašinske škole, Kompanije NIS i Gradske uprave.

Cilj saradnje je da se pripremi memorandum o saradnji sa Mašinskom školom i danas je bio preliminarni sastanak, u svrhu pripreme smerova u Mašinskoj školi koji su potrebni Naftnoj industriji Srbije Cilj saradnje je da se pripremi memorandum o saradnji sa Mašinskom školom i danas je bio preliminarni sastanak, u svrhu pripreme smerova u Mašinskoj školi koji su potrebni Naftnoj industriji Srbije Gradska uprava

Sastanku su prisustvovali članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić, većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković, direktor Mašinske škole Pančevo mr Milorad Ilić i predstavnici kompanije NIS – dr Snežana Lakićević, savetnik direktora za saradnju sa univerzitetima, naučnim i obrazovnim institucijama i rukovodilac projekta “Energija znanja”, Zoran Nikolajević, rukovodilac službe elektroenergetike i Aleksandar Filipović, direktor centra za zajedničke “HR” servise.

Cilj saradnje je da se pripremi memorandum o saradnji sa Mašinskom školom i danas je bio preliminarni sastanak, u svrhu pripreme smerova u Mašinskoj školi koji su potrebni Naftnoj industriji Srbije i gde bi učenici odmah nakon završetka školovanja mogli da pronađu posao, a takođe i da tokom celog školovanja budu u dualnom obrazovanju.

 

0 milorad ilic nis sastanak

 

Takođe, Naftna industrija Srbije je spremna da ostvari saradnju i sa Tehničkom školom “23. maj” u Pančevu, tako da se u narednom periodu planira sastanak i sa njima.

Mr Tatjana Božić, članica Veća za obrazovanje kaže da će naredni sastanak biti održan u Mašinskoj školi, gde će biti prisutni i profesori. 

Ono što je veoma značajno, je da su iz kompanije NIS veoma ozbiljno shvatili kompletan ulazak našeg obrazovnog sistema u dualno obrazovanje. Oni su analizirali plan i program Mašinske škole i dali ideje i sugestije o tome koje su njima oblasti potrebne da deca znaju i šta je ono što je važno za struku onog ko želi kod njih da se zaposli, a takođe su bila prisutna i trojica profesora koji su takođe dali svoje mišljenje na te predloge i sugestije na plan i program Mašinske škole, odnosno pojedinih smerova. Cilj daljeg razgovora jeste da se usaglase obrazovne potrebe i smerovi i da se takav predlog uputi za narednu godinu ministarstvu na odobrenje smerova koji će ući u dualno obrazovanje, istakla je Tatjana Božić.

Važno je i napomenuti da je ovo i prvi put da kompanija NIS radi sa srednjim školama.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00