četvrtak, 3. avgust 2017.  11:44h
Pročitano 1008 puta

Požar na staroj deponiji u Pančevu: nema otvorenog plamena, prisutan dim

Jutros oko 3 sata izbio je požar na staroj pančevačkoj deponiji, po ivici tela deponije u dužini od 150 metara.

Pre mesec dana gorela je i deponija u Kačarevu Pre mesec dana gorela je i deponija u Kačarevu JKP Kačarevo

Iz Gradske uprave Pančevo saopšteno je da su najverovatniji uzrok požara visoke temperature. Vatrogasne jedinice su odmah reagovale po pozivu i izašle na teren i požar je lokalizovan. Nema otvorenog plamena, a još uvek je prisutan dim. 

Na teren su u ranim jutarnjim časovima izašla i javno - komunalna preduzeća JKP „Zelenilo“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“, koja su došla sa građevinskim materijalom i cisternama. 

Vatrogasne službe će biti prisutne na terenu tokom celog dana radi pripravnosti i polivaće vodom i delove deponije koji nisu bili obuhvaćeni požarom radi preventive, zbog visokih temperatura zajedno sa cisternama JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Higijene“, navodi se u saopštenju.

Gradska uprava grada Pančeva – Sekretarijat za zaštitu životne sredine angažovao je mobilno vozilo Zavoda za javno zdravlje Pančeva radi praćenja i merenja eventualnog aerozagađenja zbog dima. 

Stanovništvo i objekti oko deponije nisu ugroženi, stanje se konstantno prati i ukoliko bude bilo kakvih promena, javnost će biti obaveštena, zaključuje se u saopštenju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00