utorak, 1. avgust 2017.  23:51h
Pročitano 1718 puta

Popravljen semafor na raskrsnici Prvomajske i Bore Stankovića

Semafor na raskrsnici Prvomajske i Ulice Bore Stankovića koji poslednje četiri nedelje nije radio zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na toj raskrsnici, kada je došlo do oštećenja semaforskog stuba, popravljen je i ponovo u funkciji.

Semafor na raskrsnici Prvomajske i Ulice Bore Stankovića koji poslednje četiri nedelje nije radio zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na toj raskrsnici, kada je došlo do oštećenja semaforskog stuba, popravljen je i ponovo u funkciji Semafor na raskrsnici Prvomajske i Ulice Bore Stankovića koji poslednje četiri nedelje nije radio zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na toj raskrsnici, kada je došlo do oštećenja semaforskog stuba, popravljen je i ponovo u funkciji Č. Sinđić

Grad Pančevo je raspisao hitnu nabavku za popravku, a izvođači radova odmah su danas prionuli na posao kako bi se saobraćaj bezbedno odvijao.

Stanko Škaljak iz Direkcije za izgradnju i uređenje grada Pančeva kaže da je kvar semafora na raskrsnici Prvomajske i Ulice Bore Stankovića, na samom ulazu u naselje Strelište, otežavao saobraćaj za vozače.

S obzirom na to da je raskrsnica veoma prometna, bilo je potrebno da se semafor što pre osposobi. Mi smo ranijih godina iz sredstava redovnog održavanja imali ugovor koji nam je omogućavao da svakodnevno vršimo popravku i održavanje semafora, međutim ove godine zbog zaštite prava ponuđača i podnete žalbe, još je pod zaštitom, tako da nismo mogli blagovremeno da taj semafor popravimo, objasnio je Škaljak.

Grad Pančevo je raspisao hitnu nabavku male vrednosti za popravku semafora na kojoj je izabran za izvođača radova: firma “Selma” iz Subotice i “Model pet” iz Beograda, koje su od 1. avgusta počele s popravkom semafora.

Zamenjen je ceo stub i lanterna. Što se tiče ostale saobraćajne signalizacije, s obzirom da nemamo još uvek ugovor o redovnom održavanju, imamo nalog Sekretarijata za inspekcijske poslove za postavljenje određene saobraćajne signalizacije koja je oštećena i van funkcije, a bitna za bezbedno odvijanje saobraćaja. U sklopu ove nabavke firme “Model pet” i “Selma” će izvršiti zamenu vertikalne saobraćajne signalizacije koja će dobiti prvobitno stanje, kazao je Stanko Škaljak. 

On očekuje konačno mišljenje Republičke komisije za zaštitu prava ponuđača kako bi mogli da sklope ugovor o redovnom održavanju.

U redovno održavanje puteva i ulica u gradu, pored održavanja semafora, spada i zamena saobraćajnih znakova, farbanje pešačkih prelaza, krpljenje rupa i drugi radovi na putevima. Prema nalogu inspekcije ovih dana će i ti radovi početi.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00