ponedeljak, 24. jul 2017.  15:23h
Pročitano 2948 puta

Izmenjen Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi Pančevo

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici usvojili su izmene Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi u Pančevu.

Sednica Gradskog veća Pančevo Sednica Gradskog veća Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Ove izmene urađene su na osnovu više akata koje je Skupština usvojila na sednici 13. jula, a koje su morale da se urade jer će gašenjem JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva“ deo zaposlenih biti raspoređen u novi Sekreterijat za investicije koji se formira, a deo će biti raspoređen po postojećim Sekretarijatima.

Danijela Raketić, zamenica načelnika Gradske uprave je objasnila da je pred članovima Veća Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Gradskoj službi za budžetsku inspekciju, Službi interne revizije grada Pančeva, Gradskom pravobranilaštvu i Stručnoj službi Zaštitnika građana grada Pančeva, nastao na osnovu više akata koje su odbornici usvojili 13. jula.

U ovom Pravilniku je zapravo izvršena sistematizacija radnih mesta za one poslove koji su do sada bili povereni JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva”, tako što se formira novi Sekretarijat za investicije, a ostali poslovi su sistematizovani u okviru drugih organizacionih jedinica Gradske uprave. Osim toga izmena je, u odnosu na dosadašnje, da su Agencije sada obrazovane kao Sekretarijati, osim Agencije za saobraćaj, čiji poslovi će se sada obavljati u okviru Sekretarijata za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj. Imajući u vidu da Zakon o zaposlenima u lokalnoj samoupravi u ovom trenutku nalaže da Gradsko veće donosi Pravilnik, predlažem da ga Gradsko veće usvoji,  rekla je Danijela Raketić.

Iz JP „Direkcija za izgradnju grada Pančeva“ planirano je da u Gradsku upravu pređe 40 ljudi. U novoformirani Sekretarijat za investicije planirano je da se rasporedi 18 ljudi. Ostatak će biti raspoređen u Sekretarijat za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijat za javne nabavke i Sekretarijat za imovinu.

 

0a gradko vece 24 7

 

Gradsko veće dalo je saglasnost i da se potpiše Aneks ugovora o uređenju kanalske mreže koja je u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, a usvojilo je i Odluku da se pokrene javna nabavka koja se odnosi na investicije, održavanje puteva i javno osvetljenje. Ovaj posao do sada je obavljalo JP Direkcija, a od sada će poslove ovih javnih nabavki obavljati gradski Sekretarijat za javne nabavke.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00